Slavna glumica više ne želi snimati golišave scene koje režiraju muškarci

0
Radiosarajevo.ba
Slavna glumica više ne želi snimati golišave scene koje režiraju muškarci
Foto: EPA-EFE / Keira Knightley

Britanska glumica Keira Knightley izrazila je nelagodu zbog snimanja intimnih scena na filmu, poručivši da to više neće činiti ako film režira muškarac, piše The Guardian.

U razgovoru s rediteljicom Lulu Wang, te producenticom i spisateljicom Diane Solway na podcastu Chanel Connects, Knightley je rekla da je do te odluke došla zbog "muškog buljenja", ali i zbog vlastite taštine.

"Molim da mi se ne zamjeri što ću ovo dodati. U filmu Spectre, iz serijala James Bond, Daniel Craig u vagonu, u restoranu, ustaje kada mu prilazi Lea Seydoux. Ona mu kaže – 'ne bulji tako u mene'. On odgovara 'bondovski' – 'nemoj izgledati tako sjajno'.

"Ako bih radila priču o majčinstvu i prihvatanju tijela, mislim, žao mi je, ali to bi trebalo biti s rediteljicom. Ne postavljam apsolutnu zabranu, ali nekako ne želim s muškarcima".

Dodaje kako svakako ne želi da to budu one grozne scene seksa gdje su svi nauljeni i svako gunđa.

"To me uopće ne zanima", kaže Knightley.

Nakon toga je rekla kako joj je potpuno jasno da postoje dijelovi filma gdje se seks sjajno uklapa, ali tada trebate nekoga ko je stvarno "hot".

"I zato uzmite nekog drugog jer sam pretašta i moje je tijelo imalo dvoje djece dosad i jednostavno ne bih rado stajala gola ispred grupe golih muškaraca", kaže filmska zvijezda.

Knightley je već govorila o sukobima s muškim rediteljima u eseju iz 2018. godine:

"Oni meni kažu kako je to biti žena. Budi lijepa, pružaj podršku, budi slatka, ali ne preslatka, mršava, ali ne premršava, seksi, ali ne previše seksi, uspješna, ali ne previše uspješna… Ali ja ne želim koketirati i istovremeno im biti majka. Ne želim s tobom koketirati zašto što se ne želim s tobom poseksati i ne želim ti biti majka jer nisam tvoja majka… Samo želim raditi, frajeru. Je li to u redu? Pričati i da ih se sluša, da se o njima priča i sluša. Muški ego. Prestanite mi stajati na putu."

Poznata je i njena kritika pojave princeze Kate Middleton savršeno dotjerane sedam sati nakon poroda pred kamerama:

"Da, sakrij našu bol, naše tijelo koje je rascijepljeno, grudi koje cure, hormone koji divljaju. Budi lijepa, budi u stilu. Ne pokazuj ništa, ništa ne govori. Stoj tamo da te snimi grupa muških fotografa."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije