Slavna glumica progovorila o povlačenju iz Hollywooda: Bilo je mračno

Radiosarajevo.ba
Slavna glumica progovorila o povlačenju iz Hollywooda: Bilo je mračno
Foto: Profimedia / Renée Zellweger

Za razliku od Cameron Diaz, koja je nedavno ponosno priznala da se ne želi tako skoro vratiti u Hollywood, 50-godišnja Renee Zellweger svoju je podužu stanku upravo završila.

Promovirajući biografski film o legendarnoj glumici Judy Garland koji označava njen povratak na velika platna, Renee je iskreno progovorila o razlozima povratka u anonimnost.

"Dobila sam neke loše savjete. Donijela sam prilično loše odluke i bilo je prilično mračno. I tužno", priznala je za časopis Red.

"Ne gledam na to kao na potraćeno vrijeme, jer sam iz toga puno naučila i to mi je, očito, trebalo. Naučila sam puno o perspektivi, naučila sam prepoznati različite uzorke mog ponašanja i razumjeti različite posljedice", otkrila je Renee.

Filmove nije snimala punih šest godina. "Nije me bilo neko vrijeme, da budem potpuno iskrena, jer se nisam brinula o sebi. Izgledala sam kao da se ne brinem o sebi, tako sam se i osjećala. Dosadila sam samoj sebi. Došla sam do tačke u kojoj sam se osjećala kao da sjedim pored same sebe dok snimam, gledam se i okrećem očima. Zato sam odlučila otići, postati zanimljivija, raditi nešto drugo", priznala je Renee koja je za ulogu u filmu Studengora 2003. godine nagrađena Oscarom za najbolju sporednu žensku ulogu.

Nagrade se naveliko spominju i u njenom najnovijem projektu, filmu Judy koji krajem septembra dolazi u kina. U njemu je utjelovila jednu od najvećih zvijezda u historiji Hollywooda, slavnu i kontroverznu Judy Garland koja se kao šesnaestogodišnjakinja proslavila u filmu Čarobnjak iz Oza. Radeći na filmu, Renee priznaje da je o Judy doznala prilično bizarne stvari koje su je šokirale.

"Puno sam o njoj otkrila radeći na filmu. Nisam, naprimjer, znala da su joj davali lijekove prije nego što je ušla u pubertet. Svaki dan su joj davali tablete, jedne za mršavljenje, druge za usporavanje razvoja, treće da je probude, četvrte da zaspi... Nisam znala da su je svi ti lijekovi doveli do ovisnosti, to mi je zaista otvorilo oči", rekla je Renee o holivudskoj ikoni koju glumi u novom projektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije