Sjajna epizoda The Walking Deada: Ricka Grimesa više nema, ALI...

Radiosarajevo.ba
Sjajna epizoda The Walking Deada: Ricka Grimesa više nema, ALI...
Foto: AMC / Rick Grimes u posljednjoj epizodi

Fanovi The Walking Deada oprostili su se od Ricka Grimesa.

Andrew Lincoln u izrazito emotivnoj petoj epizodi devete sezone posljednji put je glumio u jednoj od trenutno najpopularnijih TV serija na svijetu.

Oproštaj Ricka Grimesa donio nam je jednu od najboljih epizoda Živih mrtvaca. Prva je ovo epizoda koja je imala ocjenu veću od 9 na IMDb-u od šeste sezone, i ujedno je jedna od najbolje ocijenjenih na ovoj stranici (9.5). Inače, s dolaskom nove šefice produkcije i režije, Angele Kang, TWD se polako počeo vraćati na staze stare slave, u kojoj smo s ushićenjem čekali ponedjeljak i novu frku sa zombijima. 

No, vratimo se na epizodu koja je nazvana Šta dolazi poslije.

Dakle, ukoliko je još niste pogledali, molimo vas da ne čitate dalje, jer će biti spoilera...

Četvrta epizoda završila je s probodenim Rickom kojeg okružuju dvije horde zombija, i tu smo i nastavili. Rick se, u stilu Umri muški, uspio spasiti situacije, a heroj ove priče ostao je do samog kraja.

Ono, čim su nas producenti i scenaristi posebno iznenadili, bilo je gostovanje glumaca koji su davno "ubijeni".

Na samom početku vidjeli smo Shanea (Jon Bernthal), posebne emocije u nama je probudio Hershel (Scott Wilson), pogotovo jer je ovaj glumac preminuo početkom oktobra, a scena u kojoj Rick razgovara sa Sashom (Sonequa Martin-Green) na jedan jezivi i potresni način odala je počast svim likovima u ovoj seriji koje smo izgubili (nećemo sad baš sve spojlati).

Vidjeli smo na kratko i najpoznatijeg zombija iz prve sezone, a Rick je konačno i otvorio najpopularnija vrata iz jedne TV serije.

Rick je, dakle, otišao kako i priliči kraju dugogodišnje TV priče - eksplozija, vatreni zombiji i spašavanje cijelog svijeta. Dobro, ne baš cijelog svijeta, ali njegovog mikrokosmosa.

Daryl je plakao, a i mi svi s njim. Michonne nam ni ovaj put nije uspjela probuditi emocije (treba priznati da ljubavna veza između Ricka i nje nikad nije ni profunkcionirala na ekranu), i taman kad smo se pomirili da je to - to i halalili mu, TWD je još jednom zavrnuo priču.

Rick zapravo nije mrtav. "Odjahao je u suton" u helikopteru sa Jadis (Pollyanna McIntosh) u neke nove avanture koje ćemo, a to je potvrđeno, gledati u filmskoj verziji! Naime, stiže nam The Walking Dead filmska trilogija u kojoj ćemo saznati šta će se dalje dešavati dragom šerifu.

Mi ćemo, pak, nastaviti gledati seriju TWD, ali ćemo pratiti događaje iz budućnosti. Prošlo je nekoliko godina, Judith je već velika djevojčica, istinska nasljednica svojih očeva (!) i brata, Carol ima dugu kosu, Michonne ima promjenu imidža i sl.

Pogledajte produženu najavu novih epizoda:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije