Sive lubanje silom, ja imam moć: Vraća se omiljeni crtani He-Man!

Radiosarajevo.ba
Sive lubanje silom, ja imam moć: Vraća se omiljeni crtani He-Man!
PrtScr / Adam kad postaje He-Man

Sive lubanje silooooom, ja imam mooooć!

Nema onoga koji je odrastao na ovim prostorima krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, a da nije uzvikivao ovu rečenicu.

Naravno, riječ je o slavnoj rečenici kojom je počinjao jedan od omiljenih animiranih filmova na ovim prostorima, a riječ je o He-Manu.

"Ja sam Adam, princ Eternije, branilac tajne dvorca Siva Lubanja. Ovo je Straško, moj hrabri prijatelj. Tajne neograničene moći stekao sam onog dana kad sam isukao svoj mač i uzviknuo: Sive Lubanje silom! Ja imam moć! Straško je postao Borbeni Mačak, a ja sam postao He-Man, najmoćniji čovjek u svemiru! Samo još troje zna moju tajnu: Čarobnica, Čovjek-Oružje, i Orko. Mi zajednički branimo dvorac Siva Lubanja od zlih sila koje predvodi Skeletor!"

Sve vas koji ste vadili svemirski mač i borili se protiv Skeletora i Hordaka, obradovat će vijest da reboot ovog crtanog filma dolazi na Netflix, a cijeli projekt vodi slavni Kevin Smith.

Serija će se zvati Masters of the Universe: Revelation (Gospodari svemira: Otkriće), a scenarij će se vrtiti oko nekih "neriješenih priča" iz crtanog iz osamdesetih godina.

Još uvijek ne znamo kad će se početi emitirati, ali, do tada, prisjetite se ovog legendarnog crtanog filma:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije