Sharon se prisjetila kultne scene: Detalji iza kulisa koje niko nije znao

1
Radiosarajevo.ba
Sharon se prisjetila kultne scene: Detalji iza kulisa koje niko nije znao
Foto: Instagram / Kultna scena na majici slavne glumice

Slavna 63-godišnja glumica Sharon Stone oduševila je svoje brojne pratitelje na Instagramu fotografijom na kojoj opušteno pozira odjevena samo u majicu na kojoj je najslavnija scena iz erotskog trilera "Sirove strasti".

U tom je kultnom filmu iz 1992. utjelovila ubojicu Catherine Tramell koja se upušta u vruću aferu s policijskim istražiteljem zaduženim za slučaj ubistva njenog dečka. Naravno, igra ga Michael Douglas, a scena oslikana na njenoj majici upravo je ona u kojoj provokativno prekrsti noge dok je Douglas ispituje.

Na fotografiji na Instagramu Stone se dodatno našalila pozirajući na sličan način, a cigaretu koju drži u filmu zamijenila je olovkom.

"Bila tamo, odradila to i sad imam majicu", napisala je holivudska zvijezda u opisu slike.

Scena iz kultnog filma Sirove strasti - undefined

Foto: Instagram: Scena iz kultnog filma Sirove strasti

Prije nekoliko mjeseci Sharon Stone je otkrila kako je ošamarila reditelja Paula Verhoevena nakon što je prvi put odgledala film, s obzirom na to da nije imala pojma da je kamera zabilježila njeno obnaženo međunožje u sceni gdje je prekrstila noge. Za Vanity Fair je ispričala kako nije htjela skinuti donji veš, no reditelj ju je uvjerio kako se ništa neće vidjeti na ekranu.

Međutim, sve se otkrilo na prvom prikazivanju filma.

"Tada sam prvi put vidjela snimku svoje vagine, dugo nakon što mi je rečeno: 'Ne vidimo ništa. Samo želimo da skineš gaćice, jer bijela boja reflektira svjetlo, pa znamo da ih imaš na sebi“, objasnila je tada glumica.

Otkrila je i kako se dalje razvijala situacija.

"Otišla sam do stola za projekciju, ošamarila Paula, otišla, sjela u auto i nazvala svog advokata Martyja Singera", naglasila je glumica.

Na koncu je ipak pristala da scena ostane u filmu, iako se Verhoeven, kako je ispričala, u načelu protivio tome da joj da ikakvu kreativnu kontrolu nad vlastitim tijelom u kultnom trileru.

"Bila sam samo glumica, samo žena, koji sam izbor imala? Ali ipak sam ga imala. Dugo sam razmišljala i odabrala dozvoliti tu scenu u filmu. Zašto? Jer je bilo ispravno za sam film i moj lik i na kraju krajeva, učinila sam to", objasnila je.

Inače, 2017. Verhoeven je demantirao kako je Stone bila nesvjesna toga šta je imao na umu kada je snimao kultnu scenu.

"Sharon laže. Svaka glumica zna šta će vidjeti ako joj tražite da skine donji veš i izloži se pred kamerom", tvrdio je tada reditelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije