Seoba Džindasa počinje 1. februara u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Seoba Džindasa počinje 1. februara u Sarajevu
video / Džindasi

Bend Džindas je, nakon nekoliko video spotova u decembru 2019., objavio svoj debitantski album pod nazivom “Seoba”.

Album je objavljen pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a za Bosnu I Hercegovinu te Hardwired Records za Srbiju. Nakon jako uspješne prve godine postojanja, bend u 2020. kreće na regionalnu promotivnu turneju, u sklopu koje će održati koncerte u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a koncertnu sezonu će započeti nastupom u clubu Underground u Sarajevu 1. februara.

Album

Foto: Printscreen: Album "Seoba "

“Ovoga puta krećemo na samostalnu turneju, gdje ćemo predstaviti svoj prvi album te neke nove materijale koji će se naći na narednom albumu. Do sada nismo održavali samostalne koncerte i radujemo se početku nove ere za Džindase. Godina koja je iza nas je bila jako uspješna iproduktivna, obišli smo gotovo sve festivale i predstavili se publici širom naše zemlje. Pored festivala, nastupali smo i kao gosti na koncertima bendova poput Kultur Shocka, Let 3, Letu Štuke i Rambo Amadeusa. Ove sezone se vraćamo sa gotovim albumom, te nekim novim materijalima koje ćemo premijerno predstaviti na koncertima. Jedva čekamo da se otisnemo na turneju”, poručuju Džindasi.

Kao podrška, na koncertu u klubu Underground će nastupiti i mladi sarajevski bend Nervni Slom, koji je također u protekloj godini objavio svoj debitantski album. Nakon promocije u Sarajevu, bend će nastupiti 07. februrara u Pavarotti Centru u Mostaru te 21. februara u klubu Palma u Tuzli. U martu, bend će nastaviti svoju turneju u Bihaću, Zagrebu, Beogradu, Srebrenici i Zenici.

Album “Seoba” je dostupan na svim online platformama kao i u fizičkoj formi na preko 150 prodajnih lokacija širom Bosne i Hercegovine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije