Sarajevski bend Snake Eater započeo paralelni rad na dva nova albuma

Radiosarajevo.ba
Sarajevski bend Snake Eater započeo paralelni rad na dva nova albuma
Aida Premilovac / Snake Eater
Bend radi na prvom albumu za strano tržište na engleskom jeziku!

Izdavačka kuća One Records je prošle godine objavila novi album sarajevske high voltage rock senzacije Snake Eater. I dok bi druge grupe odahnule nakon monumentalnog remek-djela kakvo je „Sam Protiv Svih“, Snake Eater je ubacio u najveću brzinu dosad – i trenutno rade ne na jednom, već na dva nova albuma!

Prvi novi album je specifičan po tome što će u potpunosti biti otpjevan na engleskom. Radi se o albumu na kojem će se naći ponovno snimljene izabrane numere sa dva studijska albuma Snake Eatera, uz nove aranžmane i tekstove.„Ušli smo u potpuno novu dimenziju sa tekstovima na engleskom. Stari hitovi sada zvuče prljavije. Čini se da Roccovim vokalnim sposobnostima mnogo više prijaju tekstovi na engleskom“, rekao je basista grupe Gospodin Emir.

Gospodin Emir napominje da ideja albuma na engleskom jeziku potječe još od njihovog nastupa na festivalu MetalDays gdje je grupa nastupala sa pjesmama otpjevanim na bosanskom jeziku, ali je bez obzira na sve, bila odlično prihvaćena od strane međunarodne publike. „Na MetalDays-u je bilo odlično i ljudi su nas zagotivili zbog energije. Međutim, numere otpjevane na engleskom nam pružaju dodatne mogućnosti povezivanja sa međunarodnom publikom koja se nažalost više interesuje za rock'n'roll našeg tipa od domaće publike. A svi dobro znamo – gdje je publika, tu su pare“, izjavio je Gospodin Emir.

Drugi novi album će ipak zahtjevati mnogo više pripreme jer se radi o nasljedniku albuma „Sam Protiv Svih“. „Postavili smo standarde poprilično visoko sa posljednjim izdanjem. Sada nam ne ostaje ništa nego dobro razmisliti u kojem smjeru želimo ići. Imamo kostur tri nove pjesme, od kojih jednu, „Okrećem ploču“, već sada izvodimo uživo. Plan je da na toj pjesmi gostuje Čampi iz tuzlanske grupe No Rules, ali i da to ne bude jedino gostovanje na novom albumu“, otkrio je Gospodin Emir.

Kao i prethodne albume, i ova dva će producirati Snake Eater. Nastavlja se saradnja i sa Harisom Saračevićem, koji će biti zadužen za snimanje ovih albuma Haris poznaje Snake Eater i pomaže nam da ideje sprovedemo u djela. Veoma je pedantan i ne toleriše bilo kakvu vrstu zabušavanja. Uspio je čak i Rocca dovesti u red. Kod njega se zna gdje se i kad pije, a kad se i koliko dobro mora uraditi posao“, kaže Gospodin Emir.

Prvo izvođenje novih pjesama na engleskom jeziku očekuje se na koncertu grupa Shot Through The Heart i Snake Eater u sarajevskom Undergroundu 5. aprila. Shot Through The Heart je supergrupa koju predvodi Chris Dale, basista Brucea Dickinsona koji je svirao u Sarajevu 1994. godine, te je taj koncert tema višenagrađivanog dokumentarnog filma „Scream For Me Sarajevo“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije