Salma Hayek otkrila sve o diskriminaciji s kojom se suočavala

0
Radiosarajevo.ba
Salma Hayek otkrila sve o diskriminaciji s kojom se suočavala
Foto: Instagram / Težak put do uspjeha

Slavna Salma Hayek otvoreno je progovorila o bitkama koje je vodila u Hollywoodu tvrdeći kako su je svojevremeno odbijali za uloge jer je Meksikanka. Glumačka zvijezda koja je izgradila impresivnu karijeru tvrdi kako se ranije suočavala s diskriminacijom kad su neke od uloga u Hollywoodu u pitanju.

Tako 54-godišnja glumica, nominirana i za Oscara otkriva kako je bila na audiciji za dvije velike komedije, ali je odbijena zbog svog porijekla. U razgovoru za Variety, zvijezda nadolazećeg filma "Hitman’s Wife’s Bodyguard", snimanog u Hrvatskoj, ispričala je što su joj rekli nakon audicija.

"Kasnije bi mi reditelji kazali da sam bila najbolja na audiciji, te da sam bila bolja od glumica koje su angažirali, te da su zbog toga požalili. Ali u to vrijeme su znali da studio ne bi angažirao Meksikanku za glavnu ulogu", tvrdi Hayek.

Otkrila je i kako se pokušavala probiti u Hollywoodu kad je već bila itekako poznata u svojoj domovini, ali je znala kako će to biti veliki korak za nju.

"Ako ste žena i u filmu ste koji je vrlo uspješan i svi govore kako ste upravo vi njihov omiljeni lik, svejedno će sav uspjeh na kino blagajnama pripisati muškarcu. Ne računaju na publiku koju vi privučete u kina. U mom slučaju, ja sam već bila velika zvijezda u svojoj zemlji. Dovodila sam latino tržište u kina. Znala sam da su neki od studija toga svjesni. Ali nisu željeli prihvatiti vrijednost latino tržišta u to vrijeme", dodala je glumica.

Hayek jedna je od zvijezda novog Marvelovog filma "Eternals“.

„Nikad mi nije palo na pamet da bih mogla biti u Marvelovom filmu. Mislila sam da je to vrijeme za mene prošlo, pa sam bila u apsolutnom šoku", priznala je Hayek.

U filmu "Eternals" glumi uz zvučna hollywoodska imena poput Angeline Jolie, Gemme Chan i Richarda Maddena, a rediteljica je oskarovka Chloe Zhao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije