Robert Downey Jr vraća se kao Iron Man u filmu koji izlazi sljedeće godine!

Radiosarajevo.ba
Robert Downey Jr vraća se kao Iron Man u filmu koji izlazi sljedeće godine!
Foto: Marvel / Downey Jr kao Iron Man

Robert Downey Jr se vraća u Marelov filmski univerzum (Marvel Cinematic Universe - MCU) mnogo prije nego što su svi očekivali

Tačno godinu dana nakon što su se superheroji oprostili od Iron Mana u filmskom kraju sage o Osvetnicima (film Avengers: Endgame), Downey Jr pojavit će se u filmu Black Widow (Crna udovica), koji prati priču junakinje Natasha Romanov koju glumi Scarlett Johansson.

Film će pratiti događaje prije Endgamea, u kojem umiru i Iron Man i Black Widow. Još se ne zna koliko velika će biti njegova uloga u filmu, ali je lijepo znati da će fanovi imati priliku da se još jednom pozdrave s jednim od najomiljenijih Marvelovih heroja. 

U filmu o Crnoj udovici glumit će još Florence Pugh, Rachel Weisz i zvijezda serije Stranger Things, glumac David Harbour. Film režira Australka Cate Shortland, koju možda znate po nacističkoj filmskoj drami Lore. 

Crna udovica u kina dolazi 1. maja 2020. godine. 

Dodajmo i da je nedavno šef Marvela Kevin Feige otkrio izbrisanu post-credit scenu (kratka scena nakon kraja filma po čemu su Marvelovi filmovi poznati), u kojoj se najavljuju dolasci i Spider-Mana te X-Mena, što je ponovo pokrenulo spekulacije da se mutanti (X-Men) vrlo brzo pridružuju MCU-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije