Raw: Ovaj film je toliko brutalan da u kinima dijele vrećice za povraćanje

Radiosarajevo.ba
Raw: Ovaj film je toliko brutalan da u kinima dijele vrećice za povraćanje
/ Horor film "Raw"
Horor "Raw", prvijenac francuske redateljice Julie Ducournau, mnogi nazivaju jednim od najbrutalnijih filmova ikad snimljenih, a navodno su scene u njemu toliko šokantne da neki gledatelji povraćaju ili čak padaju u nesvijest.

Kino Nuart Theater za svaki je slučaj gledateljima odlučilo dijeliti vrećice za povraćanje, kako u slučaju da im scene preteško padnu na želudac, ne bi morali povraćati u svoje kokice.

"Odlučili su napraviti papirnate vrećice za povraćanje i dijeliti ih na ulazu, baš kao što su radili u sedamdesetima tokom prikazivanja nekih horora", potvrdio je filmaš Mark Valen za Hollywood Reporter.

Ovo i nije tako besmislena ideja jer je tokom premijere filma na Toronto Film Festivalu više gledatelja palo u nesvijest, a mnogima je i pozlilo, zbog čega je u kinu morala intervenirati čak i hitna pomoć.

Radnja filma prati mladu studenticu veterine Justine koja od vegetarijanke polako postaje kanibal, piše Index, nakon krvavog školskog rituala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije