Film "Quo Vadis Aida?" moći ćete pogledati na BHT 1

2
Radiosarajevo.ba
Film "Quo Vadis Aida?" moći ćete pogledati na BHT 1
Foto: Deblokada / Film "Quo vadis, Aida"

Narednog vikenda, u subotu 10. jula u 21 sat na programu BHT 1 ekskluzivno i premijerno će biti prikazan film bh. rediteljice Jasmile Žbanić

Noć uoči obilježavanja Godišnjice genocida u Srebrenici, javnost u Bosni i Hercegovini imat će priliku da pogleda ostvarenje Quo vadis Aida? koje je, podsjećamo, bilo nominirano za prestižnu filmsku nagradu Oskar.

Ovaj višestruko nagrađivani bh. film, čiji je koproducent Televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) prati sva dešavanja u Srebrenici  jula 1995. godine koja su na kraju rezultirala počinjenim genocidom u ovoj zaštićenoj UN zoni

Filmska kritika film ocjenjuje kao "brutalan i šokantan" ali i "neočekivan" jer "ruši mnoga očekivanja koja se tiho vežu uz filmove o historijskim traumama". 

Kritičari također smatraju kako ovaj film "nije povijesni revizionizam" već da u fokus stavlja vapaj žrtava, a sve to dovoljan je razlog da obavezno pogledate televizijsku premijeru filma bh. spisateljice i rediteljice Jasmile Žbanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije