Promjene pred finale: Konstrakta skočila na kladionicama, evo na kojem je mjestu

1
Radiosarajevo.ba
Promjene pred finale: Konstrakta skočila na kladionicama, evo na kojem je mjestu
Foto: EPA-EFE / Srbijanska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, Ana Đurić Konstrakta

Srbijanska predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta će večeras, u velikom finalu, boje zastave Srbije u Torinu braniti pod rednim brojem 24, a pred samo proglašenje pobjednika na ovom muzičkom takmičenju, situacija na kladionicama poprilično se promijenila kada je ona u pitanju.

Nakon što se srbijanska predstavnica u drugoj polufinalnoj večeri plasirala u finale Evrovizije, došlo je do većih promjena na kladionicama.

Konstrakta je pred polufinale bila na 10. mjestu na kladionicama, nakon toga je skočila na 8. poziciju, a sada je na 6. mjestu.

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Prije nekoliko sedmica bila je na 20. poziciji, a kako vrijeme prolazi srbijanska predstavnica se "penje" ka vrhu liste na kladionicama, piše Srpskainfo

Konstrakta sada zauzima 6. poziciju na kladionicama i to sa tendencijom rasta. Na prvom mjestu je i dalje Ukrajina, drugo zauzima Velika Britanija, treće Švedska, četvrto Italija i peto Španija.

Predstavnici Češke će otvoriti finale ovog muzičkog takmičenja, a priliku da zatvori takmičarski dio ovogodišnje Pjesme Evrovizije imaće pjevač iz Estonije.

Konstrakta će pjesmu "In corpore sano" izvesti pretposljednja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije