Producenti žele da Idris Elba bude sljedeći James Bond

Radiosarajevo.ba
Producenti žele da Idris Elba bude sljedeći James Bond
Facebook / Idris Elba i Daniel Craig

Još od kako je Daniel Craig izjavio kako je umoran od uloge legendarnog šijuna Jamesa Bonda, spekulacije se šire oko toga ko će ga zamijeniti.

Pričalo se o Tomu Hiddlestonu (svi ga znamo kao Lokija iz Marvelovog univerzuma), potom i o Aidanu Tuneru (Kili iz filmske trilogije Hobit)... No, jedno ime svako malo ponovo bi se pojavila u ovoj priči, i to je nevjerovatno talentirani Idris Elba.

Britanski mediji izvještavaju da producentkinja Barbara Broccoli smatra da je sad već vrijeme da neko, ko nije bijelac, preuzme 007 dozvolu za ubijanje i da je Elba najbolji kandidat za ovu ulogu. Navodno je i redatelj Antoine Fuqua kazao da će se ovaj progresivni korak desiti, i to uskoro. "Idris to može, ako je u formi. Treba nam neko čije je prisustvo snažno. Idris ima to."

Glasine o Elbi kao Jamesu Bondu počele su prije četiri godine, kada su hakeri ukrali mail prepiske čelnika kompanije Sony Pictures. Jedna od njih, Amy Pascal, napisala je kolegi da je Idrs sljedeći Bond. Iako je u početku govorio kako bi se rado okušao u ovoj ulozi, Elbin entuzijazam godinama je opadao, jer se priča počela politizirati.

"Osjećam se kao u nekoj kampanji, a ne želim to. Na početku, sve je bilo super - zar to ne bi bilo sjajno? - a sad se pretvorilo u rasnu debatu. Pritom sam trenutno najpoznatiji Bond, a nikad ga nisam glumio", kazao je on ranije.

Također je izjavio da mu smeta priča o "crnom Bondu" umjesto o "Idrisu Elbi Bondu". Na kraju je poručio i kako bi bilo vrijeme da se i ženi dâ ta uloga.

Vidjet ćemo kakav će ishod priče biti, jer očekujemo da nam Daniel Craig još jednom dočara besmrtnog britanskog špijuna. Danny Boyle (Trainspotting, 28 Days Later, Slumdog Millionaire, 127 Hours) radit će na Bondu broj 25 (ne brinite, ovo nije zvanični naslov), a trenutno na scenariju radi sa svojim dugogodišnjim suradnikom Johnom Hodgeom.

James Bond broj 25 u (prvo britanska) kina dolazi 25. oktobra sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije