"Dirty Dancing" ste obožavali, a sada su otkrivene sve tajne filma

0
Radiosarajevo.ba
"Dirty Dancing" ste obožavali, a sada su otkrivene sve tajne filma
Foto: Prtscr/Youtube / Dirty dancing

Prošlo je više od 30 godina od kada je prvi put prikazan jedan od omiljenih filmova, mnogim generacijama.

"Dirty Dancing", spada u grupu kultnih filmova koji se i dan danas gledaju kao prvog dana, ipak mnoge stvari o snimanju i detaljima su tek nakon skoro tri decenije, počele da se otkrivaju.

Patrick Swayze i Jennifer Grey tumačili su glavne likove, koji se ludo zaljubljuju jedno u drugo. Prava istina je da se u privatnom životu nisu podnosili i da su probe plese i pojedine scene, bile jako loše i teške da se snime.

Publika je u početku veome loše prihvatila film, pa je bilo razmatarano da samo bude na VHS-u. Čuvena rečenica iz filma "Nobody puts Baby in a corner", veoma je nervirala legendarnog Patrick Swayze, pa je želio da se izbaci iz filma.

Muzika iz filma jedna je od najprodavanijih u historiji, zahvaljujući numerama "She’s Like the Wind", koju je Swayze komponovao i "The Time of My Life", koja je 1988. godine dobila Oskara za najbolju filmsku numeru.

Inače, "She’s Like the Wind" je snimljena za film "Grandview", ali je prvi put upotrebljena u navedenom filmu, prenosi magazin.novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije