Preminuo poznati muzičar Graeme Edge

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati muzičar Graeme Edge
Foto: Mirror / Graeme Edge

Bubnjar Moody Bluesa Graeme Edge (80) preminuo je danas.

Engleski muzičar bio je suosnivač grupe, koja je bila najpoznatija po svojim hitovima Go Now i Your Wildest Dreams. Njegova porodica je potvrdila njegovu smrt za NewsNation, piše Mirror.

Graeme ima dugu karijeru u muzičkoj industriji i cijeli život se bavio muzikom.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Rođen je u martu 1941. u Staffordshireu, a njegova majka je radila u filmovima kao pijanista, dok su mu otac, djed i pradjed radili kao pjevači u mjuziklu.

U muzičku industriju prvo se preselio kao menadžer Blue Rhythm Banda i iako se s vremena na vrijeme okušao u bubnjevima, počeo je profesionalno svirati instrument tek kada je bio primoran da uđe umjesto bubnjara, koji je napustio grupu.

Graeme je prvobitno upoznao neke od svojih kolega iz Moody Blues benda 1960-ih kada je osnovao The R&B Preachers zajedno s Dennyjem Laineom i Clint Warwickom. Nakon završetka grupe, trojica članova - uključujući Graemea - su se povezali sa Rayom Thomasom i Mikeom Pinderom i zajedno su formirali The M & B 5.

Kasnije je grupa odlučila da se preimenuje u The Moody Blues i imali su niz hitova uključujući Nights In White Satin i Your Wildest Dreams.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije