Preminuo Dragoljub Đuričić: Čuveni bubnjar izgubio bitku sa koronavirusom

5
Radiosarajevo.ba
Preminuo Dragoljub Đuričić: Čuveni bubnjar izgubio bitku sa koronavirusom
FOTO: Facebook / Dragoljub Đuričić

Dragoljub Đuričić (68) preminuo je danas u Beogradu, od posljedica koronavirusa

Dragoljub Đuričić rođen je 10. oktobra 1953. na Cetinju, i svirao je sa grupama Leb i Sol, YU grupa, Kerber, i u pratećim bendovima Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića.

Karijeru je počeo još sedamdesetih u Crnoj Gori, gdje je bio u grupama The End, Krune i Exodus. U Beograd se doselio 1975. i kao prateći bubnjar slavnih izvođača obišao čitavu Jugoslaviju. Pridružuje se grupi Mama-Coco koja sa Zdravkom Čolićem ide na najveću turneju tog doba, "Putujući zemljotres" (1978).

Čuvani muzičar koji je svirao u grupama "Leb i sol", "Kerber", sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem kao i sa drugim poznatim izvođačima, je mjesec dana bolovao od opakog virusa, a hospitalizovan je 24. februara. Njemu se stanje prije pet dana poboljšalo i bio je skinut sa respiratora, nažalost, danas je izgubio bitku sa bolešću, javljaju srbijanski mediji.

Uvršten je među 30 najboljih bubnjara na svijetu, a radio je sa svim velikim zvezdama. Ipak, u životu ističe da je najponosniji na titulu oca.

On ima dva sina, Milana kojeg je dobio kao mlađi punoljetnik i Andriju kojeg ima iz vanbračne veze sa rediteljkom Alisom Stojanović.

Iako ga većina ljudi zna kao muzičara, bio je i uspješni slikar i imao je više desetina izložbi po bivšoj SFRJ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije