Tužna vijest: Preminula zvijezda serije "Will i Grace"

Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Preminula zvijezda serije "Will i Grace"
Foto: Mirror / Glumci serije Will and Grace

Zvijezda američke televizijske humoristične serije Will i Grace, koja se prikazivala od 1998. do 2006. godine, 83-godišnja Shelley Morrison, koja je u popularnoj seriji utjelovila lik spremačice Rosario, jučer je preminula od zatajenja srca.

Kako prenosi TMZ, tragičnu vijest potvrdila je njena publicistica.

Shelley je preminula u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, a kako je objasnila njena publicistica Lori DeWaal, glumica se kratko borila s bolešću prije nego što ju je srce izdalo u bolnici.

"Oh, Shelley, kakav gubitak. Naša draga Rosario je otišla na drugi svijet. Shelley je imala karijeru koja je trajala decenijama, ali ona će uvijek biti naša draga Rosie. Sva moja ljubav upućena je njenoj porodici', napisala je na Twitteru ožalošćena Debra Messing koja je u seriji utjelovila lik simpatične Grace.

Inače, iako se lik Rosario Salazar trebao pojaviti samo u jednoj epizodi proslavljene serije, hemija koja se na setu dogodila između Shelley i kolegice Megan Mullally, koja je utjelovila lik Karen, bila je dovoljna da se glumica nastavi pojavljivati i u ostalim epizodama omiljene serije te se u konačnici, pojavi u 68 epizoda tokom osam godina snimanja i emitiranja humoristične serije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije