Preminula Oscarovka koja je igrala s Julijom Roberts, Cher...

0
Radiosarajevo.ba
Preminula Oscarovka koja je igrala s Julijom Roberts, Cher...
FOTO: EPA / Preminula u 89. godini

Američka glumica Olympia Dukakis, koja je 1987. godine osvojila Oscara za sporednu ulogu u filmu "Opčinjena mjesecom" preminula je u 89. godini, saopćila je njena porodica.

Njen brat Apollo Dukakis napisao je da je ona nakon mnogo mjeseci narušenog zdravlja konačno u miru sa svojim suprugom Luisom, piše BBC.

„Moja draga sestra Olympia Dukakis preminula je jutros u New Yorku“, napisao je on na Facebooku.

Dukakis ima bogatu karijeru u pozorištu, kao glumica i kao rediteljica. U svojim 50-im je glumila u nizu popularnih komedija, uključujući i film za koji je dobila Oscara.

Olympia Dukakis rođena je 1931. godine u Lowellu u Massachusettsu. Njen rođak Michael bio je demokratski kandidat za američke predsjedničke izbore, izgubivši od Georgea HW Busha.

Studirala je scenske umjetnosti na Bostonskom univerzitetu, a krajem 1950-ih preselila se u New York. Glumila je u desetinama predstava na Broadwayu i izvan njega, kao i u režiji i poučavanju. Glumila je s brojnim slavnim kolegama među kojima su Julia Roberts, Cher i mnogi drugi...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije