Preminula Marina Tucaković

1
Radiosarajevo.ba
Preminula Marina Tucaković
Foto: Dnevni avaz / Marina Tucaković

Najpoznatiji muzički tekstopisac u regionu Marina Tucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godini, potvrdio je za Telegraf.rs njen suprug, Aleksandar Radulović Futa.

"Istina je. Nemojte ništa da me pitate. Hvala vam na razumevanju", rekao je Futa.

Nakon nekolicine ohrabrujućih vijesti u posljednje vrijeme, da njeno zdravstveno stanje ide nabolje, uslijedila je ipak ona najtužnija - Marina nije uspjela da se izbori.

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Da nešto u poslednje vrijeme nije u redu kada je riječ o njenom zdravlju i oporavku, prvo je na svom Twitter profilu saopštio njen sin Milan Laća Radulović, koji je 14. septembra napisao sljedeću poruku:

"POMOĆ!!! Majka mi ima teška gušenja. Terenska služba može doći tek u 2, što može biti kasno. U kovid legla ne želi da ide. Da li neko ima broj stručnog lica koje bi moglo da je posluša što je pre moguće. Mi smo u Beogradu, Vračar. Pišite u DM. Hvala vam."

Nakon toga je prvo primljena u bolnicu, a onda i priključena na respirator.

Marina je napisala brojne hitove najvećim zvijezdama s muzičke scene bivše Jugoslavije. 

Njen život su obilježili brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno tijelo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja devojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila.

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere.

Neki od najpoznatijih pevača kojima je pisala pjesma su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas i brojni drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije