Predstavnici dvije države na Eurosongu u problemu, oglasili se organizatori

0
Radiosarajevo.ba
Predstavnici dvije države na Eurosongu u problemu, oglasili se organizatori
Twitter / Grupa Dadi og Gagnamagnid

Večeras se održava drugo polufinale Eurovizije, u kojem nastupaju djevojke iz Hurricane pod rednim brojm 9, a organizatori takmičenja oglasili su se i povodom slučaja koronavirusa.

Predstavnici Islanda, grupa Dadi og Gagnamagnid, koji važe za jedne od favorita večeras, neće nastupiti sa ostalim takmičarima, nakon što je jedan od klavijaturista, Johan Sigurdur, dobio pozitivan nalaz.

“Žao mi je zbog cijele situacije. Toliko smo se radovali ovome. Osjećam se dobro, ali moram da ispoštujem protokol”, kazao je Johan za Euroviziju.

Organizatori takmičenja su objavili da će umjesto njihovog večerašnjeg nastupa biti emitovan snimak sa probe, koja je održana prije nekoliko dana, pa će na taj način nastaviti takmičenje.

Ukoliko prođu u finale, Island takođe neće nastupiti u subotu, već će ponovo biti emitovan snimak sa jedne od proba.

Organizatori Eurovizije objavili da je došlo do još jedne promene plana, jer je zabilježen još jedan slučaj koronavirusa.

I Holanđanin Dankan Lorens, koji je svojoj zemlji donio pobjedu na prethodnoj smotri najbolje pjesme Europe, takođe je pozitivan na koronu, pa neće nastupiti u velikom finalu koje se održava prekosutra.

Iako je još u ponedeljak, pre nastupa u prvom polufinalu, dobio negativan test, pa je bio u dvorani, u sredu je razvio simptome ove bolesti, prenose mediji.

“Dankan je veoma razočaran jer je ovo jedva čekao dvije godine”, stoji u izjavi Dankanovog menadžmenta, dok organizatori planiraju da ga na neki način uvrste u finale, putem tehlnologije koja je dostupna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije