Poznati producent bacio se s 27. sprata

Radiosarajevo.ba
Poznati producent bacio se s 27. sprata
Foto: All action / Steve Bing i Liz Hurley

Steve Bing, producent, filantrop i scenarist, izvršio je samoubistvo skočivši s 27. sprata zgrade Century Cityja u Los Angelesu. Imao je 55 godina.

Portal TMZ navodi da je, navodno, patio od depresije. Mediji prenose da je izvor blizak Bingu naveo da mu je dijagnosticirana depresija prouzročena samoizolacijom za vrijeme pandemije koronavirusa, što je i uzrok ovog nesretnog događaja. 

Kako piše Variety, Bing je od svog djeda naslijedio bogatstvo u iznosu od oko 600 miliona dolara. Nakon što je s 18 godina preuzeo nasljedstvo, Bing je odustao od Stanforda kako bi se okušao u filmskom poslu. Dok je još bio srednjoškolac, napisao je priču za film "Nestali u akciji", a kasnije je napisao epizodu čuvene humorističke serije "Bračne vode".

Godine 2003. napisao je akcijsku komediju „Kangaroo Jack".

Radio je na brojnim filmovima i muzičkim dokumentarcima, uključujući dokumentarac o Rolling Stonesima "Shine a Light", "CSNY / Deja Vu", "Rock the Kasbah", "Get Carter", "Beowulf"...

Bio je blizak s Billom Clintonom, a njegovi su politički doprinosi uključivali Al Gorea, Gavina Newsoma, Hilary Clinton, Nancy Pelosi i Dianne Feinstein.

Veći dio života proveo je živeći u hotelima, a bio je poznat i po svojim zabavama i slavnim prijateljima.

Članak iz Los Angeles Timesa iz 2002. godine opisao ga je kao "holivudskog slobodnjaka", rekavši da je on muškarac posvećen podjednako filantropiji, politici i ženama.

Bio je partner glumice Elizabeth Hurley, s kojom je imao sina Damiana, kao i Lisae Bonder, bivše tenisačice s kojom ima kćer, Kiru.

Bio je poznat i po turbulentnim ljubavnim vezama s mnogim poznatim ljepoticama poput Ume Thurman i Nicole Kidman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije