Povratak Eminema: Pjesmom "Killshot" šokirao svijet i postao rekorder na YouTubeu

Radiosarajevo.ba
Povratak Eminema: Pjesmom "Killshot" šokirao svijet i postao rekorder na YouTubeu
PrtScr / Machine Gun Kelly i Eminem / Ilustracija
Marshall Mathers, Slim Shady, najkontroverzniji reper početka ovog stoljeća, 31. augusta nenajavljeno je izbacio “Kamikaze”.

Deseti album repera iz Detroita objavljen je godinu dana nakon što je snimljen “Revival“, koji je unatoč komercijalnom uspjehu naišao na žestoke kritike, kako muzičkih novinara tako i njegovih fanova.

Album je ocijenjen kao najlošiji u njegovoj karijeri!

Kao pravi pripadnik stare škole, Eminem je svoj bijes sačuvao za studio umjesto za društvene mreže, a na nišanu njegovog mikrofona ovoga se puta našao svako ko je posljednih godina obilježio mainstream hip-hop kulturu.

U novim pjesmama se nije ustručavao da kaže šta misli o dobijenim kritikama, prozivajući dobru većinu novih repera. Jedan od tih repera je bio i Machine Gun Kelly, koji se usudio da javno govori o Hailie, Eminemovoj kćerci.

Kćerka od slavnog Eminema je ljepotica koju Hollywood ne zanima

Naime, Machine Gun Kelly je snimio diss pjesmu posvećenu Eminemu, ni ne sluteći da će mu Eminem vratiti istom mjerom.

Reper je u petak objavio diss jednostavno nazvan "Killshot".

Prozivke koje je Eminem uputio mlađem kolegi, šokirale su svijet.

O kakvom "odgovoru" se radi najbolje ilustruje nevjerovatna činjenica da je ova pjesma srušila pjesmu "Despacito" sa trona.

Naime, "Killshot" je sada najbrže odgledan audiovideo na YouTubu sakupivši čak 49 miliona pregleda u nešto više od 24 sata.

Eminem ispred Led Zappelina: Deveti put na vrhu britanske top liste

Podsjećamo, Eminem je upravo sa ovim novim albumom deveti put uzastopno došao do broja jedan britanske liste albuma i na taj način nadmašio muzičke velikane ABBA i Led Zeppelin.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije