Povratak Action Heroesa sa singlom Sigurni

0
Radiosarajevo.ba
Povratak Action Heroesa sa singlom Sigurni
Press / Fera, Sara, Tarik

Nakon 20 godina od prvog singla "Valter" i EP-ja "Hey you on the
dancefloor", objavljenog na američkoj labeli Radio Ventures,
sarajevski duo Action Heroes se vraćaju na domaću i regionalnu scenu novim projektom "Sigurni".

Pjesma govori o ljudima, prijateljstvu, prepuštanju emocijama i  sigurnosti koju stičemo tek onda kada smo opušteni, oslobođeni straha od budućnosti.

Na ovom projektu Action Heroes su napravili saradnju sa sjajnom i jedinstvenom vokalistkinjom Sarom Marić, koju dobro poznaje sarajevska i regionalna klupska scena. Sara je pjesmi "Sigurni" dala poseban šarm i energiju koja se osjeća već na prvo slušanje i gledanje.


Action Heroes čine Tarik Ramić i Jasmin Ferović Fera, muzički producenti i DJ-i, poznati kao TIF, te Nimsaj & Kirat, koji su do danas napravili veliki broj muzičkih uradaka i remiksa za domaće i regionalne muzičare. Fera i Tarik su domaćoj javnosti također dobro poznati i po radu na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine gdje kreiraju različite RTV muzičke emisije, internetske radijske mreže, itd.

Trenutno rade na novim muzičkim projektima, fuzijama plesnih žanrova elektroničke muzike i saradnji, što će u konačnici objediniti albumom u izdanju Muzičke produkcije BHRT, u kojoj su izdali svoj prvi album u 2002. godini pod nazivom "Mi".

Action Heroes će svojom muzikom domaćoj i regionalnoj javnosti skrenuti pažnju na aktuelne muzičke tokove od underground segmenta do modernih i classic house žanrova praveći saradnje sa različitim muzičarima i vokalima, koji će pjevati na jeziku domaćeg govornog podneblja, u želji da što jednostavnije novim generacijama prenesu pozitivne vibracije i jedinstvenu energiju elektronske muzike.

Za mix i mastering bio je zadužen  Adnan Mušanović. Realizaciju videa je napravio tim Nemo Produkcije, dok je za kolor korekciju, montažu i režiju bila zadužena Džana Torlak Hulusić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije