Potresna ispovijest Britney Spears: Bilo je poput prostitucije, imao je potpunu kontrolu…

2
Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest Britney Spears: Bilo je poput prostitucije, imao je potpunu kontrolu…
FOTO: EPA / Potresna ispovijest pjevačice na sudu

Američka pop zvijezda Britney Spears otvorila je dušu na sudskom ročištu u Los Angelesu. Govoreći na sudu prvi put, pjevačica je rekla da ju je otac kontrolisao 100 posto i da je željela da se to što prije završi.

"Traumatizirana sam, samo želim svoj život nazad", kazala je Spears.

Njen otac, Jamie Spears dobio je kontrolu nad ličnim i poslovnim životom svoje kćerke prema odluci koju je naredio sud 2008. godine.
Spears je na ročištu prekinula dugogodišnju šutnju u vezi sa svojim tzv. konzervatorstvom (potpuno starateljstvo) i svjedočila protiv svog oca koji ima potpunu kontrolu nad njom i i njenom imovinom već 13 godina.

Ta odluka mu je dodijeljena nakon što je pjevačica završila u bolnici zbog problema s mentalnim zdravljem. Sutkinja Vrhovnog suda Los Angelesa Brenda Penny zahvalila se Spears na njenim "hrabrim" riječima, ali nije donijela presudu, piše BBC.

Izvjestan je dug pravni postupak prije nego što se donese bilo kakva odluka o prekidu potpunog starateljstva.

"Puno se toga dogodilo od prije dvije godine, kada sam posljednji put bila na sudu. Nisam se obraćala sudu više jer sam osjećala da me niko nije ni saslušao", kazala je Spears.

Rekla je da joj nije data privatnost, da je željela da se uda i ima djecu, kao i to da je bila primorana da koristi kontracepciju, uzima razne lijekove i prisustvuje terapijskim sesijama protiv svoje volje. Spears je rekla da je stavljena na litij, uprkos njenim prigovorima.

"To je jaka droga. Možete ostati mentalno oštećeni ako ostanete na njemu duže od pet mjeseci. Osjećala sam se pijano, nisam mogala ni o čemu razgovarati s roditeljima", otkrila je u svojoj ispovijesti.

Jamie Spears privremeno je podnio ostavku na mjesto staratelja svoje kćerke 2019. godine iz zdravstvenih razloga, a pop zvijezda je zatražila da ta odluka postane trajna.

Jamiea Spearsa mučili su navodi pjevačice na sudu, prema riječima njegovog advokata.

Potresna ispovijest pjevačice na sudu - undefined

FOTO: EPA

"Žao mu je kad vidi kako njegova kćerka pati", rekao je na sudu.
Pravni tim Jamiea Spearsa ranije je insistirao da je dobro odradio posao upravljanja finansijama svoje kćerke.

Deseci fanova iz takozvanog pokreta #FreeBritney okupili su se ispred suda, držeći natpise "Oslobodi Britney odmah!" i "Gubi se iz Britneyina života!"

"Sve što je rekla bilo je potresno i zapravo je bilo čak i gore nego što sam stvarno mislila", rekla je Megan Radford, jedna od osnivača pokreta, za BBC.

Spears je tokom saslušanja rekla da je razočarana ponašanjem svog oca koji je upravljao njenom karijerom.

"Volio je kontrolu nad kojom je morao povrijediti i vlastitu kćerku. Radila sam sedam dana u sedmici. Bilo je poput prostitucije. Nisam imala kreditnu karticu, novac ili vlastiti pasoš. Traumatizirana sam. Nisam sretna, ne mogu spavati. Veoma sam ljuta", rekla je Spears.

Pjevačica je dodala i to da želi angažovati advokata po svom izboru, s obzirom da je njen trenutni branilac Samuel Ingham III je imenovan odlukom suda 2008. godine.

Spears je kazala i da želi osnovati porodicu sa svojim dečkom Samom Asgharijem.

"Želim da se mogu vjenčati i roditi dijete. Rečeno mi je da se ne mogu vjenčati. U sebi imam spiralu, ali ovaj takozvani tim ne dozvoljava mi da odem ljekaru da je uklonim jer ne žele da imam djecu. Ovo starateljstvo mi nanosi više štete nego koristi", izjavila je pjevačica.

Također je dodala da joj nije dozvoljeno ni da se vozi sama u automobilu sa svojim partnerom.

"Voljela bih da mogu svoju priču podijeliti sa svijetom. Želim da me čuju svi. Tjerajući me da ovo držim u sebi toliko dugo, to nije dobro za moje srce. Zabrinjava me jer se ne smijem čuti. Imam pravo na to. Moj advokat kaže da ne mogu reći javnosti šta su mi učinili. Zakoni se trebaju mijenjati. Želim prekinuti ovo", poručila je pjevačica.

Naredno ročište zakazano je za 14. juli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije