Poslušajte novu verziju pjesme Paranoia od benda GNU

Radiosarajevo.ba
Poslušajte novu verziju pjesme Paranoia od benda GNU

Nakon nedavne vijesti da se sarajevski bend GNU ponovo okupio i da snimaju nove verzije starih, a nikad objavljenih pjesama, GNU su objavili još jednu numeru.

'Paranoia' je zapravo druga pjesma sa albuma ‘State Of Misery’ i sigurno je jedna od naših poznatijih kompozicija, jer i dan danas po internetu kruži video snimak nastao na ‘Prvom BH Pop Rock koncertu’ koji je održan u Sarajevu, 4. novembra 1995. godine na kojem izvodimu upravo tu numeru.
Ova verzija pjesme koju smo sad objavili je potpuno nanovo snimljena pjesma sa mnogim novim aranžmanima. Najočitija je sigurno promjena na refrenu i dodatak teksta. Oduvijek smo imali osjećaj da tu nešto fali i tek sad, nakon svih ovih godina, objavljujemo pjesmu u verziji sa kojom smo zadovoljni - kažu iz benda GNU.

Naravno, pjesma je nastala u sred rata i na neki način preradjuje naša ratna iskustva i osjećaje kroz koje smo prolazili na dnevnoj bazi. Danas je, obzirom na globalnu pandemiju COVID-19 virusa, poznatijeg kao Corona, situacija je u mnogo čemu slična, pa tako i sad, kao nekad 1995. godine, ove pjesme nama daju snagu i volju da i ovu situaciju prebrodimo.
Zato pozivamo i vas da ostanete kući, da ostanete zdravi i da uživate u muzici - poručuju GNU-ovci.

Bend GNU su oformili Nermin Lipa (vokal, gitara), Mirza Ćorić (gitara) i Adnan Duraković (bubnjevi) i bio je aktivan od 1994. do 1996. godine.
Nakon mnoštva koncerata pod opsadom, uključujući i nastup na  legendarnom ‘Rock Under The Siege’ festivalu u sarajevskoj Slogi 14. januara 1995. godine, bend je snimio album po imenu ‘State Of Misery’, koji nažalost nikad zvanično nije objavljen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije