Poslušajte novu pjesmu grupe ABBA kojom najavljuju album nakon 40 godina

3
Radiosarajevo.ba
Poslušajte novu pjesmu grupe ABBA kojom najavljuju album nakon 40 godina
FOTO: Arhiv / ABBA

Grupa ABBA je napokon i službeno najavila svoj povratak, potvrđujući detalje o novom albumu i "revolucionarnom" predstojećem koncertu ABBA: VOYAGE – kao i dvije potpuno nove pjesme.

Još 2017. godine najavljeno je da će se bend ponovno okupiti u digitalnom obliku 2019. godine, nastupajući kao Abbatari prvi put otkako su se razdvojili 1983. kada je turneja povodom ponovnog okupljanja tada odgođena, švedske pop ikone objavile su da će 2018. godine predstaviti dvije nove pjesme pod nazivom I Still Have Faith In You i Don’t Shut Me Down koje su jučer na press konferenciji službeno i predstavljene.

Također su objavili da su se ponovo okupili radi snimanja novog albuma nakon više od 40 godina, koji će biti objavljen 5. novembra za Universal Music.

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem:  'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem: 'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

"Prvo su to bile samo dvije pjesme, a zatim sam rekao: 'Možda bismo trebali napraviti još nekoliko – šta kažete djevojke?'", rekao je Benny Andersson na konferenciji za novinare. "Rekli su DA, pa sam ih upitao: 'Zašto jednostavno ne snimimo cijeli album?'"

Na njegovu izjavu nadovezao se Björn Ulvaeus koji je rekao:

"Prva pjesma je bila I Still Have Fate In You. Znao sam da se melodija koju je svirao Benny mora odnositi na nas. Radi se o spoznaji da je nezamislivo biti tu gdje jesmo. Niko nije mogao niti maštati o tome da ćemo izdati novi album nakon 40 godina i još uvijek biti najbolji prijatelji, i dalje uživati i biti odani jedni drugima. Ko je to doživio? Niko."

Na istoj su konferenciji objavili da će se na albumu naći i božićna pjesma pod nazivom Little Things.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije