Video / Poslušajte novu kompoziciju Damira Imamovića - O bosanske gore snježne

24. 01. 2020. u 22:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 72

O bosanske gore snježne - naziv je nove kompozicije interpretatora sevdalinki Damira Imamovića.

Pjesma će biti objavljena na albumu Singer of Tales. Riječ je o prvoj numeri na albumu koji će izlazi 6. aprila. Nakon toga slijedi turneja Imamovića u nekoliko evropskih gradova.

Radi se o pjesmi koju je napisao Omer Ombašić i poklonio je Damiru. O tom emotivnom susretu, Damir će reći:

"Priča koja stoji iza ove pjesme je i predivna i tužna istovremeno. Prije nekoliko godina, javio mi se iz Švedske Omer Ombašić, divan čovjek i sevdalija. Tokom rata protjeran je iz Vlasenice i od tada živi i radi u Geteborgu. Sreli smo se jer mi je htio pokazati stare pjesme koje je naučio od svoje majke i nane. I zaista su bile divne i autentične. Međutim, među njima se pojavila jedna za koju mi se učinila da bih je mogao pjevati jer me je svojom pričom jako potresla: 'O bosanske gore snježne, sevdalinko, puna čežnje...' i na dirljiv način oslikava njegov žal za rodnim krajem, rijekom Drinom, svim tim likovima koji žive još samo u pjesmama. Omer mi ju je poklonio i od tada tražim priliku da je snimim." 

Pjesmu poslušajte u priloženom snimku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA