Poslušajte nikada objavljenu pjesmu Alke Vuice i Dine Dvornika

1
Radiosarajevo.ba
Poslušajte nikada objavljenu pjesmu Alke Vuice i Dine Dvornika
PrtScr / Dino Dvornik

Dino Dvornik, neprežaljeni kralj funka i glazbeni kreativac iza kojeg su ostali brojni hitovi i svevremenske pjesme prije nekoliko dana napunio bi 57. godina.

Osim što je iza sebe ostavio bogati objavljeni glazbeni opus, ostavio je i neke pjesme koje nikada nisu dovršene i objavljene. Jednu od njih, ‘Na Karibe’, sačuvao je i završio njegov producent i kantautor Srđan Sekulović Skansi, koji je za pjesmu napravio muziku i aranžman, a stihove je napisala Alka Vuica.

‘’Imao sam taj demo, “Na Karibe”, koji je bio u dosta lošem stanju, bila je to na brzinu sklepana ideja u nekom trenutku kakvog smo znali imati Dino i ja. Dugo je stvar stajala sa strane, a onda sam malo po malo, restaurirao fragmente kao arheolog s djetlićem i kistom te nakon mukotrpnog rada, dobio nadu da možda nešto bude. I gle slučajnosti, par dana nakon toga sam, družeći se sa Alkom, skužio da obožava Jamajku i tamo često ide. Plus, ona i Dino su bili baš dobri frendovi, čak joj je Dino radio na nekim njenim pjesmama kao producent. Odmah sam ponudio Alki da završi tekst i gostuje kao vokal što je ona oduševljeno prihvatila...i eto, još par godina poslije, konačno smo završili i smixali Karibe’’, poručio je Srđan Sekulović Skansi. 

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Poslušajte pjesmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije