Poslušajte dio još neobjavljene pjesme legendarnog Balaševića. Uskoro premijera!

1
Radiosarajevo.ba
Poslušajte dio još neobjavljene pjesme legendarnog Balaševića. Uskoro premijera!
Foto: Tanjug / Đorđe Balašević

Do sada nepoznata pjesma preminulog kantautora Đorđa Balaševića, bit će premijerno emitovana večeras 29. aprila u 20 sati u Ulici Jovana Cvijića ispred kuće porodice jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.

Njegova kćerka Jelena Beba Balašević je na svom Facebook profilu najavila da će biti predstavljena i antologija ljubavne poezije tog kantautora, sa neobjavljenim pjesmama i prepiskama koje je imao sa svojom suprugom Oliverom Balašević.

U susret premijeri i predstavljanju antologije, Olivera Balašević je na svom Instagramu objavila i djelić nove pjesme uz objavu: "Serenada kao takva nije uvijek samo uspavanka… 29. april…".

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

"I vraga ću ubijediti da se mane zla. Mjesečinu da niz lotru došunja do tla… Pse, da ne laju, ako baš ne moraju…" prve su riječi do sada ne objavljene Balaševićeve pesme.

"Ta senzibilnost i ono što se može uvijek iščitati u dvije riječi Dodir svile, što je i prikaz svojevrsne antologije ljubavne poezije priređena za to večer, jeste sva ona posebnost, ljudskosti i umjetnosti koja se decenijama njegovala u ovoj kući", rekla je Olivera Balašević za RTS.

Na večerašnjem audio-vizuelnom događaju, bit će tamburaši i članovi porodice, a pozvani su da prisustvuju svi.

Balašević će uskoro u rodnom Novom Sadu dobiti i muzej "Atelje snova" na oko 500 kvadratnih metara, a nalaziće se u blizini novosadskog keja i Dunava koji su opjevani u mnogim Balaševićevim pjesmama.

JGSP “Novi Sad” saopštilo je da će u skladu sa rješenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve danas od 18 do 23 časova autobusi na linijama 11A i 11B saobraćati izmenjenim delom trase. Za dodatne informacije, putnici bi trebali da se informišu na sajtu ovog preduzeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije