Popularni pjevač otvorio dušu: U Sarajevu sam razmijenjen kao ratni zarobljenik

Radiosarajevo.ba
Popularni pjevač otvorio dušu: U Sarajevu sam razmijenjen kao ratni zarobljenik
Facebook / Toni Cetinski

Iza Tonyja Cetinskog turbulentna je godina iz koje izlazi bez mnogih briga koje su ga mučile prethodnih mjeseci. Popularni pjevač oslobođen je optužbe da je izazvao saobraćajnu nesreću i usmrtio pješaka u Rovinju. U junu je doslovno spasio život supruzi Dubravki koja je pretrpjela moždani udar u njihovoj kući u Radetićima, selu pokraj Kanfanara.

Upravo zbog njegove pravovremene reakcije Dubravka se uspješno oporavila. A najveća Tonyjeva snaga njegovi su fanovi širom svijeta. Tokom 2019. nastupao je po cijeloj regiji u sklopu turneje #samoljubav, a uveselio je i ljude u dalekoj Australiji.

Kulminacija ove turneje bit će u zagrebačkoj Areni 31. maja 2020. godine, točno dan nakon Tonyjeva 51. rođendana.

On je tokom karijere doista prošao svašta, ali priznaje nam da sada sve više cijeni mir i porodično okruženje. Kada nije na turneji ili nekom od nastupa, najbolje se odmara u svojim istarskim Radetićima i Rovinju.

" Želim živjeti skromnije i bliže rovinjskom moru. Kad dođete u neke godine, sve nam manje toga treba u smislu luksuza ili veličine kvadrature doma. Važnija mi je kvaliteta življenja, a ona nije uvjetovana da se živi u raskoši ili rastrošno. Što se tiče tračeva, tu sam lekciju odavno naučio. Da sam uzimao k srcu sve što sam čuo kao trač o sebi, odavno bih završio na psihijatriji – kazao je Tony u prijašnjem intervjuu za Večernji list.

U istom intervjuu prisjetio se i jednog nemilog detalja iz karijere. Odmah po okončanju agresije na BiH, u razušenom Sarajevu snimao je spot za pjesmu "Prah i pepeo". Tom prilikom ekipa je zalutala na tadašnje područje pod kontrolom srpskih snaga. 

"Bilo je svega i kad bi se snimao film po istinitim događajima iz mog života, jamčim da bi kod nas bio najgledaniji. Ne zato što je riječ o mojim proživljenim trenucima, nego zato što je uistinu bilo puno onih koji su baš filmski. Da, bili smo privedeni i zarobljeni te naposljetku razmijenjeni kao ratni zarobljenici na području sarajevskog aerodroma. Nije bilo table pa smo uletjeli malo greškom ravno na patrolu u srpskom dijelu te bili privedeni u postaju. Dobro smo prošli, ali priznajem da nije bilo baš zanimljivo", ispričao je Cetinski.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije