Pogledajte trailer za film o Tomi Zdravkoviću koji zatvara Sarajevo film festival

2
Fena
Pogledajte trailer za film o Tomi Zdravkoviću koji zatvara Sarajevo film festival
Foto: YouTube/Printscreen / Insert iz filma o Tomi Zdravkoviću

Svjetskom premijerom filma "Toma" Dragana Bjelogrlića, koji se prikazuje u okviru Open Air programa, sutra će biti zatvoren 27. Sarajevo Film Festival.

Film "Toma" je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević. Glume: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke - Mirjana Karanović. Producent filma i kompozitor muzike je Željko Joksimović.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Film će na zatvaranju 27. Sarajevo Film Festivala biti prikazan na više festivalskih lokacija: Projekcija u Ljetnom kinu Coca-Cola počinje u 20.30 sati, a poklon ekipe filma nakon projekcije oko 22.50 sati.

U Ljetnom kinu Stari Grad film počinje u 20.45 sati, a u Ljetnom kinu “Safet Zajko” u 21 sat. U Mostaru, u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar u 21.30 sati.

Ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. augusta 2021.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije