Pogledajte kako je bilo na koncertu posvećenom kultnim Indexima

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo na koncertu posvećenom kultnim Indexima
Foto: Bljesak.info / Održan koncert u čast legendarnih Indexa

Povodom 60-tog rođendana legendarnih Indexa, Simfonijski orkestar Mostar večeras je održao koncert posvećen ovoj kultnoj grupi.

Spektakularan koncert i ovoga puta u izvedbi Simfonijskog orkestra Mostar izveden je u prepunoj dvorani HD ''Herceg Stjepan Kosača'', a na scenu su donijeli domaći brend – Indexe. Aranžmane za 17 njihovih najpoznatijih pjesama potpisuje mostarski dirigent, klavirist i aranžer Damir Bunoza, koji je i ravnao sastavom od 30 glazbenika na sceni.

Solisti: Antonija Batinić, Oliver Bevanda, Josip Drinovac, Selma Droce, Ivo Jurić i Nenad Tomičić. Uz veliki simfonijski orkestar, nastupio je i Tribute-band, već udomaćeni rock-sastav Simfonijskog orkestra Mostar: Josip Vukoja (solo-gitara), Damir Škutor (ritam-gitara), Marko Jakovljević (bass-gitara), Marko Palameta (klavijature) i Dragan Raspudić (bubnjevi). Posebni gosti ovog koncerta bili su i sami članovi grupe Indexi: Ranko Rihtman i Neno Jurin.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Mladim muzičarima koji su izveli njihove skladbe poručili su da nastave putem koji su krenuli. ''Ima toliko puno mladih glazbenika koji lako svladavaju zadatke i prevazilaze temelje te rock i pop glazbe koju smo mi postavili, neka samo nastave tim glazbenim putem'', istaknuli su. 

Tajna popularnosti Indexa i njihovih pjesama je govore u nostalgiji, muzici koja funkcionira i komunicira s mlađom publikom.

''Neobično sam počašćen s time što sam sudjelovao u stvaranju ove glazbe. Dobre pjesme i dobro izvođene pjesme su ono što čini Indexe'', poručili su, piše Bljesak.info.

Podsjetimo, zbog velikog interesa publike koncert posvećen Indexima u Kosači dobiva reprizu koja će se održati u utorak, 29.3. od 19 sati, potvrđeno je iz Simfonijskog orkestra Mostar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije