Koncert nastavnika i studenata kompozicije Muzičke akademije UNSA

0
Radiosarajevo.ba
Koncert nastavnika i studenata kompozicije Muzičke akademije UNSA
Foto: UNSA / Koncert u 17 sati u Domu oružanih snaga BiH

Pod okriljem festivala “Dani umjetnosti UNSA” bit će upriličen koncert nastavnika i studenata kompozicije Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu koji će se održati u subotu, 26. juna 2021. godine, u 17 sati u Domu oružanih snaga BiH.

Koncert će biti otvoren kompozicijom “MATH” za violinu, violončelo i klavir kompozitorice, flautistice i asistentice na Muzičkoj akademiji UNSA, Hanan Hadžajlić (r. 1991) koju će interpretirati Tamara Arsovski (violina), Belma Alić (violončelo) i Zerina Šabotić (klavir). Đorđe Jovančić (r. 1992), student u klasi prof. mr. Ališera Sijarića, predstavit će se izvedbom svoje kompozicije “Reditation” za multiinstrumentalistu i sekvencer, a Gudački kvartet Muzičke akademije UNSA, koji čine Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Tatjana Romanić (viola) i Belma Alić (violončelo), interpretirat će “Cross Bowing” za gudački kvartet u prostornoj dispoziciji kompozitora i profesora na Muzičkoj akademiji UNSA Ališera Sijarića (r. 1969).

Koncert u 17 sati u Domu oružanih snaga BiH - undefined

Foto: UNSA: Koncert 26. juna u 17 sati u Domu oružanih snaga BiH

Program će uključiti i studentska ostvarenja koja istražuju i povezuju akustičnu i elektroničku zvučnu sferu. Jedno od njih je “Taped AMP” za ozvučeno violončelo i traku Mirze Gološa (r. 1996), studenta u klasi prof. dr. Dine Rešidbegovića, koje će svirati Selma Hrenovica (violončelo). Roko Đuzel (r. 1995), student prof. dr. Dine Rešidbegovića, predstavit će se kompozicijom “Stretched Liquid”za alt flautu i Valhalla delay koju će izvesti sa Sonjom Međugorac (flauta). Sara Barbara Bilela (violina) će interpretirati “The Warp” za ozvučenu violinu i kompjuter (digitalni delay), djelo Rijada Kaniže (r. 1997), studenta u klasi prof. dr. Dine Rešidbegovića.

Koncert će zaokružiti nastup Dine Rešidbegovića (r. 1975), kompozitora i profesora na Muzičkoj akademiji UNSA, koji će manipulacijom zvuka na Make Noise Modular Synth i Moog Subsequent 37 Analog Synth izvesti “Plus” za sintetizatore zvuka.

Shodno epidemiološkim mjerama i naredbama nadležnih institucija, broj posjetilaca će biti ograničen. Ulaz na koncert je besplatan uz obaveznu rezervaciju koju je moguće izvršiti telefonom na 062 204 906.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije