Srbija / Počelo snimanje filma o Tomi Zdravkoviću: Evo ko su glavni glumci

26. 07. 2020. u 17:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 38

Snimanje filma o životu i karijeri legende narodne muzike, Tome Zdrakovića, počelo je ovog vikenda. Društvene mreže i beogradski portali, objavili su slike sa seta na kojima možemo vidjeti Milana Marića kojem je povjerena uloga slavnog pjevača, i Tamare Dragičević kojoj je pripala uloga pjevačice Silvane Armenulić, inače Tomine prijateljice.

Scenario za romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a ostale uloge tumače Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Boda Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić…

Tamara je rekla da osjeća veliku odgovornost što igra jednu od najpoznatijih pjevačica narodne muzike svih vremena.

“Obzirom da mi je povjereno da igram ženu čiji su glas i pjesme i dan danas prisutne u najvažnijim uspomenama i događajima gotovo svake porodice u regionu, približiti se njoj i svemu onome sto je ona živjela i bila, je nevjerovatan izazov”, napisala je glumica na Instagramu.

Tomu Zdravkovića su zvali “pjesnik tuge”. Pjevao je iz duše, i za dušu. Voljeli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voljeli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, Tomine pjesme, kao što su “Dotak’o sam dno života”, “Dal’ je moguće” ili “Umoran sam od života”, slušaju se i poručuju po kafanama. Pjevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenka, a sada se sprema i film. Na pitanje zašto, pokušaćemo da odgovorimo ovim projektom”, rekao je Bjelogrlić, prenose Novosti.

Za muziku je zadužen Željko Joksimović.

“Iako se mnogima čini da je muzika tog vremena konstantno oko nas, stvari nisu baš takve. Najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi, proizvode svakodnevicu koje se niko, kroz koju godinu, neće ni sjećati. Sam Toma je govorio da je vrijeme provedeno u kafani i novac potrošen u istoj, ništa drugo do ulaganje u sjećanja. Treba da razmislimo čega ćemo se sjećati u životu. Ovaj film govori o tome”, kazao je kantautor.

Film “Toma” je biografska drama u kojoj će se pojaviti likovi umjetnika i velikana poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, Predraga Živkovića Tozovca, Cuneta Gojkovića, Lepe Lukić i Kemala Montena.

NEMA KOMENTARA