Ovoj Netflixovoj seriji predviđa se prva velika pobjeda

0
Radiosarajevo.ba
Ovoj Netflixovoj seriji predviđa se prva velika pobjeda
Foto: Instagram / The Crown

Netflix ove godine napokon ima ozbiljne izglede za osvajanje nagrada u vodećim kategorijama Emmyja, televizijskog ekvivalenta Oscaru, ako njegovu seriju The Crown, ne pobjede junaci iz Mandaloriana, Disneyjeve serije koja se odvija u svemiru Ratova zvijezda.

Iako  je Netflix napravio svojevrsnu TV revoluciju lansiravši 2007. novu platformu, do sada nije osvojio Emmy ni u jednoj od najvažnijih kategorija - za najbolju dramsku seriju, najbolju humorističnu seriju ni za najbolju limitiranu seriju, piše Index.hr.

"Čini se da je The Crown konačno nadomak svom velikom trenutku", rekao je AFP-u Clayton Davis, stručnjak za nagrade časopisa Variety, koji predviđa "prvu veliku pobjedu jednoj Netflixovoj seriji".

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Osim na The Crown, koja govori o historiji britanske kraljevske porodice i čija četvrta sezona opisuje turbulentne događaje u braku Diane i Charlesa, Netflix u nedjelju može računati i na Queen's Gambit, seriju koja je povećala interes javnosti za šah i šahovske klubove.

Serija s Anyom Taylor-Joy u glavnoj ulozi, koja je postigla planetarni uspjeh, smatra se favoritom u kategoriji limitiranih serija, u trajanju od samo jedne sezone.

Netflix se nada Emmyju i za Bridgerton, seriju čija je priča smještena u London u ljeto 1813. godine te za dokumentarac britanskoga prirodoslovca, TV autora i pisca Davida Attenborougha.

"Konačno svjedočimo proboju Netflixa. Dosad je bio uspješan u nominacijama, ali nikada nije osvojio nagradu", napisao je Pete Hammond, kolumnist internetske stranice Deadline.

"Ovo će za njega biti odlučujuć trenutak, bit će to svojevrsna prekretnica", smatra Hammond.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije