Ovo je žena koju je na snimanju filma ubio holivudski glumac Alec Baldwin

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je žena koju je na snimanju filma ubio holivudski glumac Alec Baldwin
Foto: EPA-EFE / Halyna Hutchins i Alec Baldwin

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je svjetski poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom navodno slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Nesreća se dogodila na snimanju vestern filma Rust (Rđa), na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Hutchins (42) je prebačena helikopterom u sveučilišnu bolnicu New Meyico u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja povreda.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Halyna Hutchins (42) je preminula od prostrijelne rane. Ubijena je u improvizovanoj crkvi na setu.

Rođena u Ukrajini 1979. godine, a odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu.

Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo prije nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Angeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji 21st Century Fox DP, a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvijezda u usponu časopisa American Cinematographer.

"Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I toliko bijesan što se to dogodilo na setu. Bila je sjajan talent koji je bio apsolutno posvećen umjetnosti i filmu - napisao je na Twitteru reditelj Adam Mortimer.

U saopštenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korištenja filmskog oružja.

Policija u saopćenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Pogledajte

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije