Ovo je najomraženiji lik iz "Chernobyla" i njegov posljednji intervju

Radiosarajevo.ba
Ovo je najomraženiji lik iz "Chernobyla" i njegov posljednji intervju
Foto: HBO / Anatolij Dyatlov

Anatolij Dyatlov vjerojatno je najomraženiji lik iz neke serije ikad. Inženjer koji je u seriji prikazan kao glavni negativac koji izdaje naredbu koja vodi do najveće nuklearne katastrofe, a kasnije odbija sudjelovati u istrazi, poživio je još devet godina nakon nesreće, a godinu dana prije smrti, tačnije 1994. godine, dao je intervju koji se nedavno pojavio na YouTubeu.

U jednosatnom intervjuu Diatlov govori o okolnostima nuklearne katastrofe, ali izgleda da njegova strana priče nikoga od fanova nije zanimala. Intervju je pregledan gotovo 900 hiljada puta, piše Index, a komentiralo ga je gotovo četiri hiljade korisnika YouTubea. Većina njih ima isti komentar, a to je da "intervju nije odličan, ali nije ni strašan".

"Not great, not terrible", vjerojatno je najpoznatija rečenica iz cijele serije, a izrekao ju je Diatlov nakon eksplozije nakon što su inženjeri izmjerili količinu radijacije koja je dosegnula maksimum sprave za mjerenje, ali Diatlova u seriji nije previše zabrinula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije