Otkriveno ko je ubio Tupaca?

Radiosarajevo.ba
Otkriveno ko je ubio Tupaca?
Arhiv / Tupac Shakur
Tupac Shakur ubijen je 13. septembra 1996. godine, no njegova smrt i nakon 20 godina misterij je oko kojeg se stvorilo nebrojeno teorija zavjera.

Suge Knight, bivši izvršni direktor diskografske kuće Death Row Records, koja je dominirala top listama u prvoj polovici '90-ih, sad je za ubistvo optužio svoju bivšu suprugu Sharithu te Reggieja White Jr.-a, bivšeg šefa osiguranja Death Row Recordsa.

Knight, koji trenutno u zatvoru čeka suđenje za pokušaj ubistva, tvrdi kako je "driveby" bio namijenjen njemu, a Tupac je ispao kolateralna žrtva. Sve to priznao je tvorcima novog dokumentarca koji se bavi smrću velikog repera, Tupac Assassination: Battle for Compton.

Tvorci Richard Bond i Michael Douglas Carlin imaju potpisanu izjavu od Knightovog odvjetnika Thaddeusa Culpeppera koji tvrdi da su "sve činjenice u filmu tačne", piše Index.hr. "Culpepper je rekao Carlinu da su događaji u filmu tačno opisani, ali i otkrio da je to bio prvi pokušaj njegovog ubojstva", rekao je glasnogovornik filma.

Bivši detektiv policije u Los Angelesu Russell Poole prije dvije godine u razgovoru za magazin Vice iznio je istu teoriju. Smatra da su Wright Jr. i Sharitha Knight, ako ništa drugo, organizirali njegovo ubistvo kako bi preuzeli kontrolu nad Death Row Records. "Suge u to vrijeme još nije bio razveden i da su ga tada ubili, ona bi dobila većinu bogatstva. Zato se obratila Wrightu koji je bio zadužen za izdavačku kuću dok je Suge u zatvoru", rekao je.

No, riječi Mariona Suge Knighta mnogi su ipak uzeli s rezervom, s obzirom na činjenicu da je prema nekim teorijama upravo on kriv za ubistvo 2Paca, ali i ono Notorious B.I.G.-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije