Otišla je Minnie Mouse: Njen glas ostat će vječno da živi i grije nam srca

Radiosarajevo.ba
Otišla je Minnie Mouse: Njen glas ostat će vječno da živi i grije nam srca
Foto: Twitter / Russy Taylor i Minnie Mouse

Russy Taylor, američka glumica koja je više od 30 godina pozajmljivala glas Minnie Mouse, umrla je u 76. godini, saopćo je studio Disney. Glumica je preminula u Kaliforniji, a uzrok smrti nije saopćen.

"Minnie Mouse je izgubila svoj glas zbog smrti Russy Taylor. Više od 30 godina, Minnie i Russy su radile zajedno kako bi zabavljale milione ljudi širom svijeta. To je bilo partnerstvo koje je Minnie učinilo globalnom ikonom, a Russy voljenom", rekao je predsjednik kompanije Disney Bob Iger.

Američka glumica je za animirani lik Minnie Mouse u originalnoj verziji crtanog filma izabrana 1986, među 200 kandidata, prenosi Tanjug.

Od 1980-tih je bila u vezi sa Wayneom Alvinom, glumcem koji je svojim glasom proslavio Mickey Mousea, animiranog partnera Minnie Mouse.

Alvin je umro 2009, a Russy Taylor je u intervjuu 2014. rekla da par nije mnogo govorio o svojoj vezi ni venčanju jer nije želeo da ih ljude vide kao Mickeyja i Minniei, već Waynea i Rasi.

Među animiranim likovima kojima je pozajmila glas su Jagodica Bobica, Kamičak Kremenko, kao i štreber Martin, i sestre bliznakinje Šeri i Teri iz serije Simpsonovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije