Omladina se obrušila na jedan od najpopularnijih filmova: "Ovo je jezivo"

15
Radiosarajevo.ba
Omladina se obrušila na jedan od najpopularnijih filmova: "Ovo je jezivo"
Foto: IMDb / Da li ste gledali Love Actually?

Jedan od najpopularnijih romantičnih, prazničnih filmova ove godine se našao na meti omladine koja smatra da je - jeziv i seksistički. 

Riječ je o britanskoj komediji iz 2003. Love Actually

No, omladinci ga žestoko kritikuju na društvenim mrežama, navodeći da je uvredljiv, posebno prema ulogama koje tumače Keira Knightley i Martine McCutcheon.

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Jedan komentar ga opisuje kao 'jeziv prikaz muškaraca u srednjim godinama koji su odvratni prema ženskim likovima uz promociju tog ponašanja'.

Drugi kaže da je 'prepun umornih, mizoginih romantičnih dijelova'. Kažu da je radnja koja se odvija oko lika koju glumi Knightley uznemirujuća i romantizira uhođenje žena. Juliet, kako tvrde, uhodi stariji muškarac Mark (Andrew Lincoln), iako je ona udata za njegovog prijatelja Petera (Chiwetel Ejiofor).

Jedan od komentatora je priču opisao kao 'silovanje' zbog 'stavljanja [tada] 18-godišnje Keire Knightley u ulogu primarnog ljubavnog interesa za dva odrasla muškarca'.

Tu je i Natalie, simpatičan lik kojeg glumi McCutcheon - radi za premijera, kojeg tumači Hugh Grant. Nakon što se on zaljubi u nju, ona je premještena u drugi odjel, ali drugi likovi je stalno ismijavaju zbog figure.

Jedan mladi gledatelj je rekao: "Zbunjen sam popularnošću filma. Ne shvatam ovo ruganje debljini lika Martine McCutcheon."

Odnos prema ovo liku nazivaju užasnim, a na udaru je i lik Martina Freemana - kažu da je homofob, dok je lik Liama Neesoma također privukao kritike kao otac koji svog malog sina potiče da poljubi stariju djevojku u školi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije