Oboreni svi rekordi: "Despacito" postao prva pjesma s tri milijarde pregleda

Radiosarajevo.ba
Oboreni svi rekordi: "Despacito" postao prva pjesma s tri milijarde pregleda
Nakon nevjerovatne popularnosti koju je stekao početkom ove godine, najveći ljetni hit "Despacito" napokon je probio sve rekorde i zvanično na popularnom servisu YouTube postao najslušanija pjesma svih vremena.

Tokom prošlog mjeseca pjesma "See You Again" Wiz Khalife i Charlieja Putha uspjela je gotovo nezamislivo, odnosno, "skinula" je korejski hit "Gangnam style" sa vrha ove liste, a nakon vrlo kratkog vremena to je uspjelo i portorikanskim muzičarima Luisu Fonsiju i Daddy Yankeeju.

Njih dvojica su stvorili prvu pjesmu u historiji koja je ostvarila impozantne tri milijarde pregleda na YouTube servisu, što otprilike znači da ju je pogledao gotovo svaki drugi stanovnik planete.

Ukoliko uz to dodamo da ima više od 17.3 miliona likeova, što je najviše u historiji, uvjerit ćemo se da je ova pjesma najveći hit svih vremena, barem kada je riječ o internet mjerenjima popularnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije