Novi album: Amira Medunjanin pjeva hitove Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić

Radiosarajevo.ba
Novi album: Amira Medunjanin pjeva hitove Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić
Printscreen / Toma Zdravković i Silvana Armenulić

Traje odbrojavanje do izlaska novog albuma Amire Medunjanin koji će biti objavljen na streaming servisima narednog petka 12. juna. Album "For Him and Her" će se naći u prodaji širom regiona 24. juna.

Novi album jedinstvene bh. kantautorke posveta je Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić: Čudesna Amira je u svom stilu otpjevala 12 njihovih pjesama.

"Kafana na našim prostorima oduvijek označava mjesto gdje se najljepši dani proživljavaju noću. Tu stoluju dvije muzike. Jedna se svira, druga odjekuje. Jedna je pjevana, druga je zveket razbijenog stakla. Obje neizostavne, obje strasne. Tu su svi snovi ponovo nevini.

Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odijelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i vještinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve.

Njihovi glasovi u tim pjesmama vremenom su postali otkucaji mnogih srca. Bajka rasuta do granica našeg jezika, senzibiliteta i prokletstva. Na kraju poraženi a nezaboravljeni", napisao je u predgovoru Amirinog albuma Petar Peca Popović, beogradski novinar, publicist i rock kritičar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije