... / Nova tužba protiv poznatog glumca: "U scenariju nije traženo da se puca iz pištolja...

18. 11. 2021. u 11:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U novoj tužbi koju je u srijedu podnijela supervizorica scenarija Mamie Mitchell stoji da se, prema filmskom scenariju, od Aleca Baldwina nije tražilo da puca iz pištolja u sceni u kojoj je prošli mjesec na filmskom setu usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucavši iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno na snimanju filma Rust, te kaže da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je to municija i oružje na setu.

Pojašnjava da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju municija, te da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu direktora pomoćnika o tomu da je pištolj siguran za korištenje.

"Po našem mišljenju gospodin Baldwin odlučio je igrati ruski rulet kad je pucao iz pištolja bez prethodne provjere, a ni oružar to nije učinio u njegovoj prisutnosti", rekla je Mitchellina advokatica Gloria Allred na konferenciji za novinare.

Ni Baldwin ni producenti filma, koji su također imenovani u tužbi, još je nisu komentarisali.

U tužbi stoji da je scenarijem bilo predviđeno snimanje tri kadra - Baldwinovih očiju, mrlje krvi na ramenu i dijela Baldwinova torza, "dok spušta ruku do futrole i iz nje vadi pištolj", ali da nigdje u scenariju "ne stoji kako iz pištolja treba pucati Baldwin ili bilo ko drugi".

Mitchell je u tužbi navela i da je, u trenutku kad je Baldwin spustio pištolj bila na manje od 1,2 metra od njega.

U tužbi navodi da je na setu počinjen napad, da je namjerno izazvana emotivna uznemirenost te da je namjerno nanesena povreda, stoji u izvješću utemeljenom na kopiji sudskih dokumenata.

Prošle sedmice glavni električar na setu, Serge Svetnoy podnio tužbu protiv glumca Aleca Baldwina i protiv producenta filma zbog nesavjesnog ponašanja, a vlasti u Santa Feu još uvijek vode istragu i zasad nisu podnijele krivičnu prijavu, piše Jutarnji.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA