Njobex, novo ime bh. muzičke scene: Kako je sniman spot na praznim ulicama Sarajeva

4
Jasmina Ćebo
Njobex, novo ime bh. muzičke scene: Kako je sniman spot na praznim ulicama Sarajeva
Foto: Privatni album / Njobex

Benjamin Malićbegović (Njobex) svojom prvom pjesmom postaje novo ime na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni, ali u razgovoru za Radiosarajevo.ba ističe kako želi da ga se zove Njobex, jer sada istražuje i vjeruje da može i treba uraditi još mnogo toga u muzici.

Njobexa mnogi znaju kao državnog prvaka u plesu, ali i po tome što je noćima, za vrijeme policijskog sata, s ocem Nihadom zabavljao stanovnike Dobrinje na krovu zgrade, upravo pjesmom i muzikom.

Za sebe kaže da je jedan skroman momak koji se želi baviti onim što najviše voli, a to su muzika i ples.

„Nadam se da ću svojim trudom i radom opravdati svoje želje. Već dugo se bavim muzikom i konačno je došlo vrijeme da snimim svoju prvu pjesmu“, govori na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Ističe kako su komentari na pjesmu jako pozitivni.

„Komentari za pjesmu i spot su pozitivni što mi naravno imponuje, jer sam se maksimalno posvetio i potrudio da ispadne sve kako smo zamislili. Ovo je moja prva pjesma i nadam se da će ostaviti dobar utisak na publiku“, napominje Njobex.

No, vratimo se na pjesmu. Ko su autori kompozicije?

„Autor muzike, teksta i aranžmana je Muamer Fazlić, poznatiji kao Mikac. On je bio uvjeren da ja ovu pjesmu mogu iznijeti na pravi način, i prepoznao volju i želju u meni, a samom saradnjom s njim sam mnogo toga naučio od njega. Na pjesmi su svirali i pjevali: Jugo, Ahmo, Nihad, Ćefo, Sanjin, Vanja i naravno Mikac. Snimano i mixano u studiju kod Amira Ćefe. Za spot je bio zadužen Jasmin Omerika“, priča naš sagovornik.

Autorski tim koji je radio na ovoj pjesmi mnogi će možda prepoznati. Stoga smo ga upitali da li to znači da je obojena rafiniranom melodikom sarajevske alternativne scene?

„Da, ima i oni su već poznati široj javnosti i dio su sarajevske scene. Iza sebe imaju dosta muzičkog iskustva i rada“, potvrdio nam je Njobex.

Zanimljivo je to da je jedan dio spota sniman na glavnoj saobraćajnici kod Vječne vatre. Mnogi su se pitali, gledajući najavu pjesme, kako im je pošlo za rukom zaustaviti saobraćaj i snimiti bez ijednog prolaznika u najprometnijoj sarajevskoj ulici.

„Razmišljali smo duže kako bi spot izgledao i onda smo se odlučili ranom zorom snimati kod Vječne vatre u najprometnijem dijelu Sarajeva. S obzirom da smo se ustali jako rano, bila je nedjelja i stoga smo bili ubijeđeni da neće biti nikoga na ulici kao što se i vidi na snimku“, otkriva nam Njobex.

Njobex - undefined

Foto: Privatni album: Njobex

Kada već govorimo o muzici, upitali smo ga i šta sluša privatno te ko mu je najveći muzički uzor?

„Pošto je danas dostupno sve i svašta na internetu, ja sam jedan od rijetkih iz moje generacije koji voli old school scenu, kao što su Eazy-E, Biggie, Run DMC, Ice Cube, a od naših izdvojio bih Edu Maajku, Dubiozu Kolektiv i naravno Helem Nejse.

Muzičari definitivno spadaju u jednu od onih grupa gdje je u pandemijskim uvjetima teško i gotovo nemoguće održavati koncerte osim online, jer u suprotnom teško je pridržavati se epidemioloških mjera. Smatraš li da bi mogla „ostaviti traga“ ova situacija s koronavirusom...?

„Naravno, jer je već za ovih godinu dana i te kako ostavila traga na čitavu muzičku i filmsku  industriju. Nadam se da će sve ovo brzo proći i da ćemo se družiti s našom publikom u koncertnim dvoranama“, mišljenja je ovaj mladi i talentirani mladić kojem se smiješi blistava karijera.

Na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba upitali smo ga i koji su mu dalji planovi i ciljevi za budućnost.

„Planovi su da ispromovišemo pjesmu i spot, a onda opet ulazak u studio i snimanje nove pjesme. Do tada zapratite moj YouTube kanal i moje oficijelne stranice Njobex na društvenim mrežama“, poručio je na kraju razgovora za naš portal.

U nastavku premijerno pogledajte spot za pjesmu Je*o psovke:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije