Njemački muzičari snimili obradu pjesme Miss Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Njemački muzičari snimili obradu pjesme Miss Sarajevo
Agencije / Obrada pjesme "Miss Sarajevo"

Njemački muzičari snimili su obradu pjesme "Miss Sarajevo" koju su prije 25 godina, 12. septembra 1995., premijerno izveli U2 i Brian Eno.

Oni su ovu pjesmu izveli zajedno sa slavnim italijanskim tenorom Lucianom Pavarottijem u Modeni. Željeli su skrenuti pažnju na ratne strahote koje su se događale u BiH i pomoći djeci pogođenoj ratom.

Luciano Pavarotti naručio je ovo djelo od Bona za Warchild, neprofitnu organizaciju za pomoć djeci iz ratnih i kriznih područja.

Jedan od fotografa te večeri na koncertu u Modeni bio je Sebastian Schmidt

I 25 godina kasnije, njemački muzičari okupljeni u MajorVoice i Lotto King Karl, snimili su ovu pjesmu s još 10 kolega dobrovoljno i besplatno. Kao i prije 25 godina, željeli su pomoći organizaciji Warchild i to na Svjetski dan mira UN-a.

Snimatelj muzičkog spota je Sebastian Schmidt.

Pjevači koji sudjeluju u izvedbi su: MajorVoice, Der Schulz, Lotto King Karl, Charly (Eisfabrik), Benoby, Casy Rroyce (Rroyce), Bodenski StS), Mimi Schell, Celine Hakelberg, Scarlet Dorn, Joachim Witt, Dennis Schober (Solitary Experiments)

Muzičari su: Corvin Bahn (Keys & Arr), Ruben Roeh (Git.), Tim Steiner (Bass), Burkard Ruppaner (Drums).

U nastavku poslušajte ovu pjesmu u izvedbi njemačkih muzičara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije