Hellbound / Netflix ima novog kralja: "Squid game" više nije najgledanija serija

25. 11. 2021. u 18:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Squid Game više nije najgledanija serija na Netflixu.

Tron je izgubila zbog još jedne nasilne južnokorejske serije - Hellbound, koji je preuzeo krunu kao najgledanija televizijska emisija na ovoj platformi.

Fantasy-horor serija - o demonima koji love grešnike i šalju ih u pakao - postala je najgledanija svjetska Netflix TV serija 20. novembra i još uvijek je na toj poziciji.

U roku od 24 sata od premijere serija je bila na vrhu rejtinga u više od 80 zemalja.

Hellbound govori o alternativnoj verziji Zemlje koju su preplavila čudovišta, a usredotočuje se na grupu demona koji love grešnike koje je prethodno posjetilo nebesko biće koje ih je obavijestilo o datumu i vremenu njihove smrti.

Kada divovska dlakava stvorenja sustignu svoje žrtve, spaljuju ih i šalju u pakao, izazivajući javnu histeriju i vjerski zanos u obliku kulta - Društva Nove istine - koji se stvara. Mnogi kritičari upoređuju ovu kombinaciju misterije i horora s Da Vincijevim kodom i filmom Ring.

Serija je postala jedna od tri K-drame (korejske, op.pr.) u 10 svjetskih najboljih TV serija, uz Squid game i historijsku dramu Kraljeva naklonost. Hellbound je tako postao posljednja serija iz palete južnokorejske industrije koja se probila na zapadno tržište i stekla globalnu popularnost.

Samo u oktobru, procjenjuje se da je 142 miliona domaćinstava u 94 zemlje gledalo Squid game, koja je također poznata po svom ultra-nasilju i krvi. Prva sezona serije imala je 1,6 milijardi gledanih sati u prvih 28 dana od objavljivanja, a procjenjuje se da je generirala 900 miliona dolara profita za streaming diva. Ranije ovog mjeseca, redatelj emisije Hwang Dong-hyuk potvrdio je da je druga sezona na putu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Netflix TV serije

NEMA KOMENTARA