Neočekivana oporuka holivudske legende: Kome je Doris Day ostavila 200 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Neočekivana oporuka holivudske legende: Kome je Doris Day ostavila 200 miliona dolara

Prije šest sedmica proslavila je svoj 97. rođendan. Međutim, prošlog ponedjeljka je umrla velika Doris Day. Holivudska legenda podlegla je od posljedica upale pluća.

Mediji javljaju da je čitavo svoje bogatstvo, koje se procjenjuje na 200 miliona dolara, Doris Day ostavila svojim životinjama! Prije mnogo godina, holivudska legenda je napisala u oporuci da su "svi njeni voljeni dobro zbrinuti".

U proteklih nekoliko decenija, glumica je živjela u izolirana, u kući opasanoj velikim zidovima, nadgledanoj kamerama. Naoružani stražari su patrolirali 24 sata dnevno. U javnosti se Doris Day dugo nije pojavljivala, samo je izašla na balkon na svoj rođendan.

Umjesto toga, ona je predano brinula o više od 40 svojih životinja. Razlog: Nakon teške povrede noge poslije nesreće koju je doživjela kao 15-godišnja djevojčica, njen pas Tiny joj je pomagao tokom dugog oporavka. 

Od tada je svoje pse, mačke, konje i papige voljela više od svega, pa je 1978. osnovala organizaciju za zaštitu životinja "Doris Day Pet Foundation" (današnja "Doris Day Animal Foundation").

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije