Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, Kevin Spacey ponovo na filmskom platnu

0
Radiosarajevo.ba
Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, Kevin Spacey ponovo na filmskom platnu
FOTO: EPA / Glumac odbacio sve optužbe

Nakon što je popularni glumac Kevin Spacey suočen s nizom optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, malo ko je mogao zamisliti da će ovu hollywoodsku zvijezdu ponovo vidjeti na filmskom platnu.

Međutim, samo tri godine kasnije, otkriveni su planovi da Spacey glumi u filmu s Vanessom Redgrave koji će režirati njen suprug Franco Nero, jedan od najcjenjenijih italijanskih glumaca i reditelja.

Spaceyja, čija se karijera urušila kada ga je više od desetak muškaraca optužilo za neprimjereno ponašanje i zlostavljanje koje je, navodno, trajalo nekoliko godina, Nero ga je izabrao za glavnu ulogu u svom novom filmu „L'uomo che disegnò Dio“ („Čovjek koji je nacrtao Boga“).

Radnja podsjeća na Spaceyjev vlastiti pad, a glumac bi trebao igrati detektiva koji istražuje tvrdnje o pedofiliji iznijete protiv slijepog umjetnika.

Tog umjetnika glumi sam Nero, a riječ je o slijepcu koji može prepoznati bilo čije tačne fizičke karakteristike samo slušajući njihov glas. Neobičan talent osigurava mu pažnju jedne TV emisije, no publicitet koji slijedi dovodi do toga da umjetnika lažno optužuju za seksualno zlostavljanje, piše Jutarnji.

Snimanje bi trebalo početi uskoro, što će biti i prvo Spaceyjevo pojavljivanje na velikom ekranu nakon skandala.

„To je istinita priča, priča o čovjeku koji, iako je slijep, stvara skulpture lica ljudi. Uspostavio sam kontakt s Kevinom Spaceyjem. Bio bih vrlo sretan da ga vratim na filmski set. Čekamo da pandemija završi pa da nastavimo sa snimanjem tamo gdje smo stali“, kazao je Nero.

Bio bi to izvanredan razvoj događaja za Spaceyja, koji je, kad su se optužbe protiv njega pojavile 2017. godine, javno osramoćen, ostao je bez mnogih poslova te ga je Christopher Plummer zamijenio kao Johna Paula Gettyja u filmu „Sav novac svijeta“ Ridleyja Scotta. Uklonjen je i iz posljednje sezone Netflixove hit političke drame „Kuća od karata“.

Podsjetimo, glumac Anthony Rapp optužio je Spaceyja da ga je pokušao zavesti 1985. godine, kada je Rapp imao samo 14 godina. Uslijedio je niz optužbi za seksualno zlostavljanje ili uznemiravanje više od desetak drugih muškaraca, ali ih je Spacey sve žestoko odbacio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije