Kraj / Nakon 19 godina ukida se talk show Ellen DeGeneres

13. 05. 2021. u 08:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ellen DeGeneres objavila je da završava svoj talk show.

Komičarka je u razgovoru za Hollywood Reporter rekla da će okončati dugogodišnji Ellen DeGeneres Show 2022. godine.

"Kad ste kreativna osoba, stalno vas treba izazivati, i koliko god ova emisija bila sjajna i zabavna, jednostavno više nije izazov", rekla je Ellen.

Ellen DeGeneres Show trenutno je u svojoj 18. sezoni i završit će nakon 19. sezone. Dnevni talk show DeGeneres dramatično je pao u gledanosti nakon skandala zbog njenog odnosa prema gostima i zaposlenicima.

Prema ocjeni Nielsena u martu, Ellen DeGeneres Show izgubio je preko milion gledatelja tokom tekuće sezone emisije.

Podsjetimo, više od deset bivših, ali i neki sadašnji saradnici stranim medijima su opisali kako je bilo raditi za Ellen. Kazali su kako je radno okruženje bilo puno omalovažavanja, straha, ali i rasizma.

"Takve se situacije događaju gotovo uvijek kada se kamere ugase. Ona se prikazuje potpuno drugačijom osobomn, no u stvarnosti je grozna", kazao je jedan zaposlenik koji je htio ostati anoniman zbog straha od tužbe.

Neki zaposlenici otkrili su da je Ellen otkaze dijelila šakom i kapom. Otkaze bi dobili ako su išli na bolovanje, sprovode bliskih članova porodice, a jedna osoba dobila je otkaz jer je objavila fotografiju iz ureda. Jasna je bila i razlika u tretmanu saradnika koji su joj se svidjeli i one s kojima baš nije bila zadovoljna. Jedne je obasipala darovima i komplimentima, dok je druge ignorirala ili maltretirala.

Obožavatelji su bili u šoku, jer se DeGeneres uvijek u javnosti predstavljala kao topla i pristupačna osoba. Premda je aktualna sezona počela u septembru 2020. isprikom Ellen, čini se kako joj obožavatelji nisu oprostili.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)