Najgledaniji film na Netflixu dobija najgore kritike: Gledali ste 'Red Notice'?

0
Radiosarajevo.ba
Najgledaniji film na Netflixu dobija najgore kritike: Gledali ste 'Red Notice'?
Foto:Twitter / Film Red Notice

Najnoviji hit na Netflixu "Red Notice" sada je postao najgledaniji film na platformi nakon što je prikupio 328,8 miliona sati gledanja, ali kritike su vrlo loše.

Netflix je u utorak objavio uspjeh blockbuster filma, rekavši da ga je više od polovine njegovih 214 miliona pretplatnika širom svijeta gledalo.

Red Notice u kojem glume holivudske poznate ličnosti kao što su Dwayne 'The Rock' Johnson, Ryan Reynolds i Gal Gadot premijerno je prikazan na Netflixu 5. novembra. Također je pušten u kinima za ljude koji žele uživati u njemu na velikom ekranu, ali do sada je povratio samo oko 2 miliona dolara od 200 miliona koliko je uloženo u proizvodnju.

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Film, koji je pogledala polovina pretplatnika platforme, nadmašio je najgledaniji naslov koji je prvobitno imala postapokaliptička drama Bird Box iz 2018. sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi, piše Dailymail.co.uk

Uprkos uspjehu, popularna web stranica s informacijama o filmovima, koja je posvećena recenzijama, informacijama i vijestima o filmu,
Rotten Tomatoes, stavila je film tek na 35 posto svog Tomatometera i to na osnovu 155 kritika kritičara.

Među lošim kritikama je i zapis s dvije zvjezdice u The Guardianu, koji je film označio kao pretjerano komplikovan pokušaj da se ponovo stvori uspjeh filmova o Indijani Džonsu.

Film "Red Notice" prikazuje Johnsona kao agenta FBI-a koji se udružuje s kradljivcem umjetnina, kojeg igra Reynolds, kako bi uhvatio kriminalca visokog profila kojeg glumi Gadot.

Pokupio je ukupno 328,8 sati gledanja u 18 dana.

Film je u top 10 Netflix kategoriji od premijere u 94 zemlje, prema platformi za striming.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije